Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ομιλος ΔΕΗ - Αρση επιστράτευσης απο Παν.Λαφαζάνη και Αλέξη Τσίπρα


Αμεση η ανταπόκριση στο αίτημα των εργαζομένων στον Ομιλο ΔΕΗ .
Άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις εταιρείες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ, και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.Η απόφαση για άμεση άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις εταιρείεςΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ ήρθε ύστερα από εισήγηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.Η σχετική πρωτοβουλία του Παν. Λαφαζάνη ήρθε σε άμεση ανταπόκριση του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προέβη στο απαράδεκτο , αυταρχικό και βαθιά αντιδημοκρατικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης προκειμένου να κάμψει το αγωνιστικό φρόνηματων εργαζομένων της ΔΕΗ , οι οποίοι κήρυξαν απεργία αντιστεκόμενοι στις επαίσχυντες κυβερνητικέςμεθοδεύσεις για τον τεμαχισμό της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας και βασικού πυλώνα για την παραγωγική της ανασυγκρότηση, με τη συμβολή των εργαζομένων της.
Η σκανδαλώδης προσπάθεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου προέβλεπε τον διαμοιρασμότων κομματιών της ΔΕΗ και κατ' επέκταση την παράδοση στα ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα, του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας.
Άνοιξε, λοιπόν, ο δρόμος ώστε να μπει τέλος στην αντισυνταγματική «φάμπρικα» πολιτικών επιστρατεύσεων, που είχε στήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, ενάντια σε εργαζόμενους (εργαζόμενοι μετρό, ναυτεργάτες, καθηγητές κ.α.).
Επιπλέον, όπως τόνιζαν στελέχη της Αριστεράς έχει ήδη ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια ώστε ηανασυγκροτημένη ΔΕΗ με τη συμβολή των εργαζομένων της, να περιορίσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για την οικονομία και τα νοικοκυριά.

από  KokkinoRodo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου