Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ένας χρόνος δυσφήμησης της αριστεράς

Στο γήπεδο του Τάεκ Βο Ντο, η γιγαντοοθόνη πρόβαλε με τεράστια γράμματα: “Γράψαμε ιστορία”. Ασφαλώς. Καμία αντίρρηση. Ιστορική πρωτιά αποτελεί η πλήρης μεταστροφή και η εφαρμογή του νεοφιλελευθερισμού από τον Σύριζα σε χρόνο ρεκόρ,παρόλο που η σήψη ήταν ήδη εγκατεστημένη στον πυρήνα του πολύ πριν εκδηλωθεί. Καμία σύγκριση με τη μακρόχρονη μεταστροφή των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων προς τον νεοφιλελευθερισμό. Όντως έγραψε ιστορία...
Ό,τι έχει βιώσει η ελληνική κοινωνία ως αριστερά και αξίες της αριστεράς ο Σύριζα το εξευτελίζει πιάνοντάς το στο στόμα του, το δίνει βορά στους υπαλλήλους των καναλαρχών εργολάβων και στους ξένους ομολόγους τους που λοιδορούν τις απελευθερωτικές ιδέες της αριστεράς ταυτίζοντάς τες με τον Σύριζα.--Την αντίσταση στους κάθε λογής επίβουλους του τόπου μας και του λαού μας τη μετέτρεψε σε “αριστερή” υποταγή.

--Την παντού και πάντα υποστήριξη της εργαζόμενης πλειονότητας τη μετέτρεψε σε “αριστερή” λιτότητα εις βάρος της.

--Την υπεράσπιση της κοινωνίας και των πόρων για την επιβίωσή της τη μετέτρεψε σε “αριστερή” εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της χώρας.

--Το σεβασμό στη λαϊκή βούληση και στη δημοκρατία τον έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια, κατά τη ρήση των επιτελών του Ναπολέοντα του Γ΄ “Δημοψήφισμα (referendum) είναι στα λατινικά η λέξη για το ναι στη βούληση του μονάρχη”.

--Το όραμα και τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, την ασυμβίβαστη στάση για το δίκιο, τα εξαργύρωσε σε φθηνό και βρόμικο πραγματισμό συνδιαλλαγής με τους τυράννους, προς δικό του πολιτικό όφελος.

--Την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια τις διαβάλλει με την ιδεολογική απάτη και το πολιτικό ψεύδος .

Για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα που νόμισαν ότι είδαν μια διέξοδο στην κυβέρνηση του Σύριζα όντως είναι μια σημαντική στιγμή. Να μην στρέψουν την πλάτη στις λαϊκές αξίες και απελευθερωτικές ιδέες που είναι η πηγή της ζωής τους, αλλά στην ψευδεπίγραφη “αριστερά” που τις καταχράστηκε.

Μ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου