Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
Πρωτοφανής για τα δεδομένα του επιστημονικού κόσμου είναι η μαζικότατη, μαχητική συγκέντρωση και πορεία εναντίον του κυβερνητικού σχεδίου για το ασφαλιστικό.
Ένα μεγάλο πλήθος, που ξάφνιασε με τον όγκο και τον αγωνιστικό του παλμό, συγκεντρώθηκε έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου και στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία προς τη Βουλή, όπου επέδωσε ψήφισμα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Δικηγορικός Σύλλογος, το Τεχνικό Επιμελητήριο, σωματεία Μηχανικών, σύλλογοι Γιατρών, Οδοντιάτρων, Φαρμακοποιών, Συμβολαιογράφων και Δικαστικών Επιμελητών.Εντυπωσιακός, μάλιστα, ήταν ο αριθμός των νέων επιστημόνων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και έδιναν με την παρουσία τους και τα συνθήματά τους τον τόνο σε αυτήν.

Κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης, έκφραση της αποφασιστικότητας των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων να αποτρέψουν τον ακρωτηριασμό των συντάξεων και την οικονομική τους καταστροφή, ήταν το “Δεν θα περάσει”. Στην αιχμή των διαδηλωτών βρέθηκαν η κυβέρνηση και ιδιαίτερα οι αρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Κατρούγκαλος και Πετρόπουλος, που προέρχονται από τον επιστημονικό κόσμο, η τρόικα και τα Μνημόνια.

Στη διαδήλωση συμμετείχε ογκώδες μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον πρώην υπουργόΔημήτρη Στρατούλη.

Η εντυπωσιακή επιτυχία της σημερινής διαδήλωσης των επιστημόνων προμηνύει ότι η Αθήνα θα “βουλιάξει” το Σάββατο, στο μεγάλο, παλλαϊκό συλλαλητήριο για να μην περάσει το κυβερνητικό σχέδιο σφαγιασμού των συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου