Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Τα δακρυγόνα , οι ξυλοδαρμοί και τα σπασμένα κεφάλια των διαδηλωτών από τα ΜΑΤ δεν μπορούν να σκεπάσουν την αναλγησία των 153 βουλευτών Σύριζα- ΑΝΕΛ

ΣΧΕΔΙΟ Β
Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ και μέσα και έξω από το κοινοβούλιο συμπεριφέρθηκε χωρίς ίχνος ντροπής. Αφού μέσα στο κοινοβούλιο έστειλε το μήνυμα ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση και να αφαιρέσει ακόμη και το ΕΚΑΣ από τους απόκληρους της κοινωνίας, έπρεπε να επιστρατεύσει και την ωμή βία στην πλατεία Συντάγματος για να δείξει στους χιλιάδες εργαζόμενους και στην τρόικα ότι οι 153 βουλευτές δεν έχουν κανένα δεσμό με το « αριστεροχώρι» και ότι τολμούν να πάρουν μέτρα σε βάρος των εργαζομένων , που δεν τολμούσαν να πάρουν οι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Το ΣΧΕΔΙΟ Β καταδικάζει την κυβερνητική βία έξω από τη Βουλή. Καταδικάζει τις επιθέσεις των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών και τον τραυματισμό των Σόφη Παπαδόγιαννη και Βασίλη Μακρίδη, στελεχών της ΛΑΕ. Ήταν αναπόφευκτο η κυβέρνηση να ενεργήσει έξω από τη Βουλή με τον ίδιο άθλιο τρόπο που ενήργησε και μέσα στη Βουλή.
Με την ψήφο τους οι 153 Βουλευτές απέδειξαν ότι δε διαθέτουν ίχνος ντροπής για όσα ψήφισαν σε βάρος του λαού. Απέδειξαν ότι είναι υπηρέτες της Τρόικας σε τέτοιο βαθμό, που αποκλείεται να μην έχουν αφήσει έκπληκτους τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε.
Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί και μαζί η κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ. Γιατί αποδείχθηκε η πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση και γιατί δέχθηκε να παίξει τον πιο βρώμικο ρόλο: Να απαξιώσει τις αξίες της αριστεράς και να ενταφιάσει την κοινωνική ασφάλιση που οι εργαζόμενοι θεμελίωσαν με το αίμα τους. Η προδοσία των 153 βουλευτών μέσα στη Βουλή δε θα μείνει και δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση από τους εργαζόμενους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου