Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Συλλαλητήριο - συναυλία της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα τώρα Μεγαλειώδης συγκέντρωση - ΦΩΤΟ


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Συλλαλητήριο - συναυλία της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα
ΦΩΤΟ
Νέο συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα, με πρωτοβουλία...
της ΑΔΕΔΥ, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία. Κλειστοί οι γύρω δρόμοι.
Πορεία προς τη Βουλή από άτομα που συμμετέχουν στην κάταληψη του ξενοδοχείου City Plaza.  Με μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείεςστην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας γιορτάστηκε με αγωνιστικό, ταξικό και ανατρεπτικό περιεχόμενο η φετινή Πρωτομαγιά.






ΦΩΤΟ: naftemporiki.gr, newsbeast.gr

Με μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείεςστην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας γιορτάστηκε με αγωνιστικό, ταξικόκαι ανατρεπτικό περιεχόμενο η φετινή Πρωτομαγιά.

Ιδιαίτερα μεγάλες και μαχητικές ήταν οι προσυγκεντρώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα, που ξεκίνησαν από τα Χαυτεία (συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, ΜΕΤΑ) και την πλατεία Κλαυθμώνος (ΕΚΑ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων) καθώς και η συγκέντρωση συναυλία του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Συντάγματος. Σε όλα τα μπλοκ διαδηλωτών κυριάρχησαν συνθήματα ενάντια στα μνημόνια, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα, στην ΕΕ, την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ.

Κύκλοι της ΛΑΕ τόνιζαν ότι είναι αρνητικό το γεγονός ότι για άλλη μια φορά και παρά την πρωτοφανή ένταση της επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη, με το κυβερνητικό αντιασφαλιστικό – φοροληστρικό νομοσχέδιο να ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, δεν έγινε δυνατός, με ευθύνη κυρίως του ΠΑΜΕ, ο ενωτικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς με μιαενωτική και πολύχρωμη συγκέντρωσηκαι πορεία, η οποία, αν λάβουμε υπόψη μας και τη μεγάλη συμμετοχή στις σημερινές διαφορετικές συγκεντρώσεις, θα ήταν πραγματικά μεγαλειώδης και θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση και στους βουλευτές της, ενόψει της βραδινής ψηφοφορίας στη Βουλή.

Στην προσυγκέντρωση στα Χαυτεία και στην εν συνεχεία πορεία στο Σύνταγμα συμμετείχε μαζικό και μαχητικό μπλοκ διαδηλωτών μελών και φίλων της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, με τον επικεφαλής της Παναγιώτη Λαφαζάνη,και επίσης μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Από νωρίς το Πρωί συνδικαλιστές των πρωτοβάθμιων σωματείων και του ΜΕΤΑ έκαναν συνεχείς παρεμβάσεις - και μάλιστα με επιτυχία - για να μην ανοίξουν γνωστά πολυκατάστηματα, που ετοιμάζονταν να σπάσουν την σημερινή απεργία της ΕΣΕΕ και ΕΣΕΕ.

Η μάχη συνεχίζεται με τη μεγάλη συγκέντρωση συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων στην Πλατεία Συντάγματος, την ώρα που θα συζητιέται στη βουλή το μνημονιακό κυβερνητικό νομοσχέδιο έκτρωμα, με ώρα έναρξης της συγκέντρωσης – συναυλίας στις 6μμ και με το ραντεβού της ΛΑΕ να είναι την ίδια ώρα επί της πλατείας στο ύψος Όθωνος και Αμαλίας.

Στη συνέχεια ακολουθεία φωτογραφικό υλικό από την πορεία στο Σύνταγμα:



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου