Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Νέες κινητοποιήσεις με μπλόκα στη Γαλλία

Απεργοί και οδηγοί φορτηγών που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για την Εργασία, το οποίο προωθεί η γαλλική κυβέρνηση, έχουν στήσει μπλόκα σε λιμάνια, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και αυτοκινητόδρομους, από το πρωί της Τρίτης, ανοίγοντας την αυλαία των 48ωρων κινητοποιήσεων όπου έχουν καλέσει τα μεγαλύτερα συνδικάτα στη χώρα.
της Total. Τα περισσότερα μπλόκα που έχουν καταγραφεί στη δυτική Γαλλία. Στη Χάβρη, οδηγοί φορτηγών απέκλεισαν ζώνες στο λιμάνι και τη βιομηχανική περιοχή της πόλης.Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε 15 διαφορετικά σημεία, μεταξύ των οποίων ένα στο ύψος του λιμανιού της Νορμανδίας και άλλο στο διυλιστηρίου της Total. Ο μαύρος καπνός από την καύση ελαστικών και κλαδιών στα μπλόκα ήταν ορατός σε απόσταση χιλιομέτρων.

Στη Ρέν, επιχείρηση αποκλεισμού ξεκίνησε από τις 7 π.μ. (τοπική ώρα) σε έξοδο από την πόλη, προκαλώντας μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλες πόλεις, όπως η Καέν στη βόρεια Γαλλία, όπου αποκλείστηκε η περιφερειακή οδός, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε αυτοκινητόδρομους και εισόδους πόλεων.
Σχεδόν αποκλεισμένα είναι και λιμάνια της Βρετανίας, μεταξύ των οποίων και ένα κοντά στην πόλη Νάντη.
Καλαί, Λιλ, Μασσαλία...
Στην υπόλοιπη χώρα, μπλόκα βρίσκονται σε εξέλιξη στο Καλαί, στη Λιλ, στην Αβινιόν, σττη Μασσαλία και στο Μπορντό.

Υπενθυμίζεται ότι τα συνδικάτα έχουν απευθύνει κάλεσμα για μαζικές κινητοποιήσεις κατά του νόμου για την Εργασία από σήμερα Τρίτη (Διαβάστε σχετικά ), με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, να απαντά δηλώνοντας «καλύτερα δυσάρεστος, παρά άπραγος »...

Ε.Κ.
Η Φωτό από μπλόκο σε διυλιστήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου