Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ

Του Δημήτρη Πράττη μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. των νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας.
Η νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα προχωρά στην νομοθέτηση της πλήρους ανεξαρτητοποίησης από το Ελληνικό Δημόσιο της ΓΓΔΕ δηλαδή των δημοσίων εσόδων. Με βάση το σχέδιο νόμου που έχει δοθεί στη δημοσιότητα διαπιστώνουμε ότι στο άρθρο 1 η κυβέρνηση κατ’ εντολή των δανειστών προχωρά στη σύσταση Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής «με την επωνυμία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), με σκοπό τον προσδιορισμό, την βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων που άπτονται του πεδίου των αρμοδιοτήτων της. Η Αρχή απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας, διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές…»!!! Στο άρθρο 2 του σχεδίου νόμου αναφέρεται ότι «Η Αρχή ασκεί όλες τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών…». Το αποκορύφωμα είναι το άρθρο 5 όπου το σχέδιο νόμου αναφέρει ότι «Η Αρχή δεν υπόκειται σε ιεραρχικό έλεγχο από τον Υπουργό Οικονομικών…»!!!

Αν ψηφιστεί αυτό το σχέδιο νόμου από τους βουλευτές θα σημαίνει ότι το Ελληνικό Κράτος δεν θα έχει πλέον κανένα ρόλο στα δημόσια έσοδα ούτε όσον αφορά στην είσπραξή τους αλλά ούτε και όσον αφορά στην διάθεσή τους.

Η κυβέρνηση ουσιαστικά με το σχέδιο νόμου αυτό αυτοεξευτελίζεται και παραδίδει τα κλειδιά του Υπουργείου Οικονομικών στον Σόιμπλε.

Η κυβέρνηση αποδέχεται για άλλη μια φορά τους όρους των δανειστών, αυτούς που με τόση πειστικότητα έλεγε ότι θα ακυρώσει και θα έρθει σε μεγάλη σύγκρουση μαζί τους, παραχωρώντας τον προσδιορισμό, την βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων σε μια Ανεξάρτητη Αρχή η οποία δεν θα υπόκειται σε ιεραρχικό έλεγχο από τον Υπουργό Οικονομικών δηλαδή από την κυβέρνηση, αντίθετα ο Πρόεδρος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, ο Εμπειρογνώμονας (ο οποίος θα έρχεται κατ’ ευθείαν από την ΚΟΜΙΣΙΟΝ) και ο Διοικητής θα έχουν πλήρη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα έφερνε την ελπίδα στον λαό εκχωρεί κάθε έννοια ανεξαρτησίας και ουσιαστικά όχι μόνο δεν κυβερνά αλλά σε λίγο ούτε καν θα διαχειρίζεται. Είναι σαφές ότι αν αυτό το άθλιο νομοσχέδιο γίνει νόμος του κράτους οι δανειστές θα μπορούν χωρίς κανένα έλεγχο ακόμη και για οφειλές στο δημόσιο 500 ή 1.000 ευρώ να κατάσχουν τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών.

Το νομοσχέδιο αυτό μας δείχνει για άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα των μνημονίων αναιρείται κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας και κάνει σαφές ότι η εξουσία είναι αλλού και η ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να μείνει απαθής, πρέπει να ξεσηκωθεί και να μην επιτρέψει την κατάργηση της λαϊκής κυριαρχίας. Οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Οικονομικών ξεκινούν τον αγώνα με το κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας για πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη το πρωί και συγκέντρωση μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα.


Καλαμάτα 16 Μαΐου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου