Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΤΣΙΠΡΑΣ – ΚΟΤΖΙΑΣ ΧΑΜΗΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΟΥΤΙΝ

Η κυβέρνηση υποδέχεται τον Πούτιν στην Αθήνα, έχοντας υποβαθμίσει την επίσκεψή του και έχοντας ρίξει πολύ χαμηλά τον πήχη και τις προσδοκίες για τα αποτελέσματα της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας θα μείνει μόνομερικές ώρες στην Αθήνα, ενώ οι συμφωνίες που αναμένεται να υπογραφούν είναι, μάλλον, χαμηλής πτήσης. Ανεξάρτητοι πολιτικοί αναλυτές τόνιζαν ότι ιδιαίτερα σε τούτη τη συγκυρία η Ελλάδα έχει όσο ποτέ ανάγκη από μια πολυδιάστατη εξωτερική και αμυντική πολιτική και μια πολυδιάστατη πολιτικήδιεθνών οικονομικών σχέσεων, στο πλαίσιο της οποίας αποκτά κεντρική σημασία η ανάγκη μιας αναβαθμισμένης στρατηγικής σχέσης προωθημένης συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας.

Οι ίδιο αναλυτές τόνιζαν την ιδιαίτερη σημασία όσων είπε, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου, ο Γιούρι Ουσακόφ σύμβουλος ασφαλείας του Βλ. Πούτιν και ο οποίος συνοδεύει τον τελευταίο στην Αθήνα.

Ο Γιούρι Ουσακόφ συγκεκριμένα τόνισε πως “τα θέματα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας είναι σημαντικά, καθώς η Αθήνα καλείται συνεχώς να περιορίζει και να συγκρατεί την Τουρκία”.

Οι δηλώσεις αυτές έχουν διττή σημασία, υπογράμμιζαν οι αναλυτές. Πρώτον, συνιστούν άλλη μια έντονη Ρωσική αποδοκιμασία της Τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, πράγμα που δεν κάνει κανένας στη Δύση και δεύτερον και κυριότερον, αποτελούν μια ανοικτή πρόσκληση για ουσιαστική αμυντική συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας, με αιχμή την προάσπιση του Αιγαίου.

Δυστυχώς, αυτή η πρόσκληση της Ρωσίας για αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα είναι αναμενόμενο να μη βρει ανταπόκριση από την αμερικανοκρατούμενη Αθήνα, παρόλον ότι ακόμα και την ημέρα της έλευσης του Πούτιν στη χώρα μας, είχαμε βροχή προκλητικών παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο.

Η σημερινή φράση του Τσίπρα προς τον Πούτιν ότι στρατηγική της Ελλάδας είναι η συνεργασία με τη Ρωσία είναι κάτι παραπάνω από φράση κενή περιεχομένου. Συνιστά κοροϊδία και εμπαιγμό μιας χώρας που έχει καταντήσει δυτικό προτεκτοράτο.

Δυστυχώς, όπως τόνιζαν στελέχη της Αριστεράς, μνημόνιο για την Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομική υποδούλωση αλλά κυρίως πολιτική υποδούλωση.

Μνημόνιο σημαίνει Ελλάδα αμερικανο – Γερμανικό οικόπεδο!

Ο μνημονιακός προσανατολισμός της Ελλάδας είναι εκείνος που κρατάει πολύ χαμηλά, σε έναπεριθωριακό επίπεδο, τις ελληνορωσικές σχέσεις. Κρίμα!

ΜΑΙΡΗ ΒΡΕΜΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου