Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Όργιο καταστολής στο υπουργείο εργασίας και συλλήψεις μελών του ΠΑΜΕ (φωτογραφίες - βίντεο)

Με χρήση ωμής βίας απάντησε η κυβέρνηση στην κατάληψη από μέλη του ΠΑΜΕ στο γραφείο του υπ. Εργασίας Γ. Βρούτση. Τα ΜΑΤ, κατά την αποχώρηση των μελών του ΠΑΜΕ απάντησαν με χημικά και βία προκαλώντας τον τραυματισμό 8 ατόμων. Δε δίστασαν να κτυπήσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Χ. Καραγιαννίδη και Γ. Μπάρκα. Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 35 προσαγωγές μελών του ΠΑΜΕ. 20.30 Ποιούς οδηγούν στον Εισαγγελέα
σαν "εγκληματίες"
20.24 Από enikos.gr: Βουλευτές του ΚΚΕ, προέβησαν σε παράσταση-διαμαρτυρία στον εισαγγελέα, ζητώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, για την κατάληψη στα γραφεία του υπουργείου Εργασίας.
«Δεν φεύγουμε από εδώ μέχρι να παρθεί η απόφαση που θα τους αφήσει ελεύθερους», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, σε δήλωσή του έξω από τη ΓΑΔΑ, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση προκαλεί με τις δηλώσεις της και δεν δέχεται καμία παράσταση διαμαρτυρίας».

20.06 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες συνδικαλιστές κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές.
18:50 Περίπου 1.500 άτομα έξω από τη ΓΑΔΑ
Βίντεο από τις δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα στη ΓΑΔΑ:


Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καταγγέλλει το νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με τη χρήση βίας, χημικών και προσαγωγών από τις αστυνομικές δυνάμεις σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αλλά και εργαζομένων στα πεντάμηνα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Αντιπροσωπεία του κόμματος βρίσκεται στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη ΓΑΔΑ ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους.




Βίντεο από τη συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ:



Διάβημα αντιπροσωπείας βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
στη ΓΑΔΑ για την απελευθέρωση των συλληφθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ
:

Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους βουλευτές, Δ. Στρατούλη και Α. Σταμπουλή και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μετέβη στη ΓΑΔΑ και έκανε διάβημα στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. 

Μετά το διάβημα ο Δημ. Στρατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:    

Η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τις σημερινές συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και την ωμή καταστολή σε βάρος συγκεντρώσεων εργατικών σωματείων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, που έρχονται ως συνέχεια της πολιτικής επιστράτευσης απεργών και της απαγόρευσης απεργιών με δικαστικές αποφάσεις, επιχειρεί να υποτάξει το εργατικό κίνημα και να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους. Οι ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων και η κοινή δράση των δυνάμεων της αριστεράς μπορούν να βάλουν ένα ισχυρό φραγμό στις εφαρμοζόμενες πραξικοπηματικές, αυταρχικές και βάρβαρες κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές και να εμπνεύσουν νέους νικηφόρους αγώνες του λαού μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων συνδικαλιστών στη ΓΑΔΑ.

Δείτε το βίντεο όπου νωρίτερα, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το βουλευτή Κώστα Μπάρκα, δέχονται την επίθεση των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Εργασίας. Στο τέλος του βίντεο φαίνεται ένας εκ των τραυματιών στο έδαφος:



Το ΚΚΕ κάνει λόγο για 8 τραυματίες και "καταγγέλλει στο λαό τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό". 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, "η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους και επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή. Το εργατικό ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν".



Επίσης, το ΠΑΜΕ καταλογίζει στον ΣΚΑΪ ρεπορτάζ με κατασκευασμένες φωτογραφίες  απ΄ το γραφείο δήθεν του υπουργού Εργασίας με πεταμένα χαρτιά και έπιπλα, για να πείσει για το βανδαλισμό των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων.

http://www.skai.gr/files/1/DCHRISTOPOULOU%21/2013/ian/pame_vroutsis4.JPG

Σύμφωνα με το 902.gr,  ασφαλίτες «μπούκαραν» νωρίτερα στον Ερυθρό Σταυρό, στο χώρο εξετάσεων που βρίσκονταν οι τραυματισμένοι διαδηλωτές και ζητούσαν ταυτότητες, χαρτιά κ.τλ. Κάτω από την άμεση και έντονη αντίδραση συναδέλφων και συγγενών των τραυματιών, του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, αλλά και εργαζομένων του νοσοκομείου, οι ασφαλίτες αναγκάστηκαν να φύγουν άρον-άρον.





Προκλητικές δηλώσεις από Κεδίκογλου - Βρούτση
 για τα φαινόμενα αστυνομικής καταστολής: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «επιδρομή στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας, για υλικές καταστροφές και απειλές εναντίον του», που «στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα».

Σε ανάλογο ύφος η δήλωση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση:

«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων... Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων», δήλωσε  ο υπουργός Εργασίας.
http://www.left.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου