Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ! ΜΑΤ επενέβησαν στο αμαξοστάσιο του Μετρό ...

ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ Μ.Μ. ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ Ο αγώνας των απεργών στο μετρό έχει προσλάβει, από τα πράγματα, ευρύτερη συμβολική σημασία. Ο Α. Σαμαράς και ο Ε. Βενιζέλος συνεπικουρούμενοι από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν νατσακίσουν αυτόν τον αγώνα και
να στείλουν ένα γενικότερο μήνυμα υποταγής και φόβου σε όλο τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τον ελληνικό λαό. Η κυβερνητική επιλογή της επιστράτευσης και τηςτρομοκρατίας για απολύσεις , δεινά και διώξεις, που αναλύονται "εμβριθώς" από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και δυστυχώς πρώτα απ'όλα από τα κρατικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, σε αυτό αποβλέπει.
Η μνημονιακή κυβέρνηση ,θεωρεί, ίσως, την απεργία στα μέσα μεταφοράς ιδιαίτερα ευάλωτη και προνομιακό πεδίο για μια επίδειξη πρωτοφανούς αυταρχικής πυγμής, αφού αυτή η απεργία ταλαιπωρεί τους πολίτες και ιδιαίτερα τους άλλους εργαζόμενους.

Οι απεργοί στο μετρό και γενικότερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα , δίνουν ένα κρίσιμο και γενικότερα αγώνα.

Γι'αυτό δεν πρέπει να καμφθούν!

Για να μην καμφθούν, όμως, δεν πρέπει να μένουν μόνοι τους!

Αυτήν την ώρα , παρά τις δυσκολίες , γύρω από τον αγώνα των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς πρέπει να κτιστεί ένα ευρύτερο αγωνιστικό και γιατί όχι απεργιακό μέτωπο.

Ένα ευρυτερο μέτωπο αλληλεγγύης , αγώνα και απεργιών με αιτήματα το σπάσιμο των μισθολογικών μειώσεων, την ανακοπή των ιδιωτικοποιήσεων, το φρένο στις απολύσεις και τη στήριξη τωνΣυλλογικών Συμβάσεων και των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

Αυτά τα αιτήματα συνδέουν σήμερα και ενώνουν τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικότομέα.

Αυτό το ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο μπορεί να ξεκινήσει άμεσα από τις ΔΕΚΟ , να επεκταθεί στους πιο άμεσα πληττόμενους κλάδους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (βλ. Ναυπηγεία καιΝαυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος) και σταδιακά να γενικευθεί παντού σε όλη την Ελλάδα και σε όλους τους χώρους δουλιάς, σε εργοστάσια και υπηρεσίες!

Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει μπροστά ένα "εύκολο αντίπαλο" , τους εργαζόμενους του μετρό, που μπορεί να βάλει "εύκολα" απέναντί τους όλη την υπόλοιπη ταλαιπωρούμενη κοινωνία, να διαψεύσουμε αυτές τις προσδοκίες της.

Συχνά τα φαινόμενα απατούν. Συχνά η εργαζόμενη κοινωνία μπορεί στην πρόκληση να μην αντιδράσει"φυσιλογικά" και με βάση διχαστικά σύνδρομα και εφήμερες δυσκολίες.

Αντίθετα, η εργαζόμενη κοινωνία μπορεί να πεισμώσει και αντί των διαιρέσεων, να αναδείξει σε πρώτο πλάνο τα κοινά ταξικά της συμφέροντα και την κοινή επιδίωξη να υποστεί ρωγμή το μνημονιακό τείχος.

Ο αγώνας στο μετρό και τα μέσα μεταφοράς να μην τελειώσει κάτω από τις βολές του στρατιωτικού νόμου και του στρατιωτικού αυταρχισμού!

Αντίθετα, με τη συμμετοχή μας , μπορεί να γίνει η σπίθα που θα ανάψει την πυρκαγιά της αλληλεγγύης και της ενιαίας αγωνιστικής κινητοποίησης όλου του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Έτσι δεν θα νικήσουν μόνο οι απεργοί στα μέσα . Θα νικήσουμε όλοι. Γιατί η κυβέρνηση θα εξαναγκασθεί σε ήττα και η πρώτη υποχώρηση απέναντι σε μνημονιακές πολιτικές θα ανοίξει το δρόμο της ανατροπής , της ανάσας και της ελπίδας.

Αυτή είναι η ώρα που, επιτέλους συμπαραταγμένες όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς καλούνται να τεθούν στην πρώτη γραμμή για να ενώσουν , να συντονίσουν , να κινητοποιήσουν και να σπάσουν το μακάβριο ταξικό σενάριο της σφαγής των αμνών, το οποίο παίζεται τα τελευταία χρόνια με στόχο έναπερήφανο λαό και μια περήφανη χώρα.
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10787:eniaio-agwnistiko-ergatiko-metwpo-apapnthsh&catid=91:er-kinitopoiiseis&Itemid=274

Με εντολή και παρουσία εισαγγελέα
Δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν στο αμαξοστάσιο του Μετρό

Επιχείρηση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των απεργών του Μετρό πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, όπου παρέμεναν συγκεντρωμένοι την ώρα που οι δικαστικοί επιμελητές νωρίτερα θυροκολλούσαν τα φύλλα πορείας στις οικίες τους, αφού δεν τους έβρισκαν!
Με εντολή και παρουσία εισαγγελέα, επτά διμοιρίες των ΜΑΤ επενέβησαν στο σημείο στις 03:40, σπάζοντας την αλυσίδα της κεντρικής εισόδου. Στη συνέχεια εισήλθαν εντός των εγκαταστάσεων του αμαξοστάσιου, όπου απομάκρυναν από τον χώρο τους απεργούς.
Στο κτίριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα αρνήθηκε να βγει έξω, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές, ωστόσο λίγο αργότερα και μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς όπως προέκυψε ήταν εργαζόμενοι του Μετρό που ανήκαν στην ασφάλεια και είχαν κάθε λόγο να βρίσκονται στο χώρο την ώρα της επέμβασης.
Οι δύο αφορούν σε απλούς πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο για συμπαράσταση και σε έναν εργαζόμενο. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως μια γυναίκα, βάσει μαρτυριών, που βρισκόταν στα κάγκελα της εισόδου του αμαξοστασίου, τραυματίστηκε από την έφοδο και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την μετέφερε σε νοσοκομείο.
Οι δρόμοι γύρω από την περιοχή του αμαξοστασίου έχουν αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ΥΜΕΤ και ΕΚΑΜ που παραμένουν στο σημείο, ενώ τα μέτρα της Αστυνομίας είναι πολύ αυστηρά. Ακόμη, δεκάδες περιπολικά και κλούβες βρίσκονται σε κομβικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν σε διερχόμενους οδηγούς και περαστικούς την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, χωρίς να πραγματοποιήσουν έλεγχο.
Όπως δήλωσε αξιωματικός της ΕΛΑΣ, έξω από το κέντρο ελέγχου του μετρό, το οποίο παραδόθηκε από την αστυνομία στην εταιρεία, παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την προσέλευση των εργαζομένων στον χώρο.http://www.protothema.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου