Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Οι αγρότες ξεκινούν κινητοποιήσεις

Σε κινητοποιήσεις ο αγροτικός κόσμος που πλήττεται από τις μνημονικές πολιτικές... Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει γενική συνέλευση των αγροτών της Θεσσαλίας, στη διάρκεια της οποίας και θα αποφασιστεί η μορφή κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν. Οι αγρότες της Θεσσαλίας σε σύσκεψή τους αμέσως μετά τις γιορτές αποφάσισαν να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις. Χτες αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθαν. Τσαυτάρη, η
οποία ήταν άκαρπη, καθώς ο υπουργός δεν έδωσε καμιά απάντηση στους αγρότες που του εξέθεσαν τα προβλήματά τους και την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος που πλήττεται από τα μνημόνια και τις πολιτικές περικοπών.
Όπως δήλωσε στο left.gr, ο αγρότης συνδικαλιστής από τη Λάρισα, Νίκος Παπαδόπουλος, «τα προβλήματα των αγροτών είναι τεράστια. Σχετίζονται με την έλλειψη χρηματοδότησης που καταδικάζει τους αγρότες να μην μπορούν πια να καλλιεργήσουν, με δεδομένο και το υψηλό κόστος της καλλιέργειας».
Ο Νίκος Παπαδόπουλος τόνισε ότι «τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου σχετίζονται με τα μνημόνια» και αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι τιμές των αγροτικών προϊόντων έχουν πέσει, ενώ οι τιμές που αφορούν τον καταναλωτή ανεβαίνουν, καθώς οι μεσάζοντες καλά κρατούν!
Τα αιτήματα των αγροτών είναι επίσης και θεσμικά. Αφορούν και τον ΕΛΓΑ και τις αγροτικές συντάξεις πείνας.
Τις επόμενες ημέρες οι αγρότες θα κατέβουν με τρακτέρ σε πόλεις και χωριά, στις πλατείες όλης της Θεσσαλίας με σκοπό να ενημερώσουν για τα αιτήματά τους και να κουβεντιάσουν με τους αγρότες όλων των περιοχών.
Προβλέπεται ότι ο αγώνας των αγροτών θα κλιμακωθεί με μαζικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις και συμμετέχει στην οργάνωσή τους

Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Συντονιστή θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με αφορμή την έναρξη των κινητοποιήσεων στον αγροτικό χώρο:

«Η επικοινωνιακή προσέγγιση από την κυβέρνηση των αγροτικών προβλημάτων έχει προκαλέσει την οργή του αγροτικού κόσμου.

Όταν ο αγρότης βλέπει τον προϋπολογισμό του 2013 να αφαιρεί περί τα δύο δις ευρώ από το μειούμενο κάθε χρόνο εισόδημά του, τη γη και την περιουσία του μετά τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΑΤΕ να παραδίδονται στα χέρια της τράπεζας Πειραιώς και του εκκαθαριστή και την παραγωγή του να γίνεται εργαλείο πλουτισμού των κυκλωμάτων του χώρου σε βάρος τόσο του ίδιου όσο και του καταναλωτή, είναι επόμενο να αντιδρά και να κινητοποιείται.

Η κυβέρνηση δέσμια των μνημονιακών της πολιτικών έχει καταστεί απλός παρατηρητής όσων συμβαίνουν στο χώρο και πιστεύει ότι η κοινωνία θα λύσει από μόνη της τα προβλήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις και συμμετέχει με τις δυνάμεις του στο χώρο στην οργάνωσή τους.»
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου