Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ!

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ!  Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκεται ολόκληρος ο αγροτικός κόσμος, μετά την χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου στον Πλαταμώνα Πιερίας με αντικείμενο τοσυντονισμό των κινητοποιήσεων του κλάδου σε επίπεδο Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Από την πλευρά τους, οι αγρότες της Θεσσαλίαςέχουν ήδη ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας να κατευθύνονται προς τον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας,
στην εθνική οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης και επί τόπου θα αποφασίσουν το απόγευμα εάν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμου. Οι αγρότες της Δράμας παραμένουν με τα τρακτέρ τους σε τρία σημεία της εθνικής οδού Δράμας - Καβάλας και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του «Σκαρή», στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση τωνΚοκκινογείων, χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών θα έχει συναντήσεις με τονΦώτη Κουβέλη, ενώ το αργότερο μέχρι το πρωί της Τρίτης θα έχουν συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην Ημαθία, οι αγρότες εξακολουθούν να έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό και μέχρι την Τετάρτη δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κάποια κινητοποίηση αναμένοντας τα αποτελέσματα των επαφών στην Αθήνα.

Στη Λιβαδειά, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση αύριο, Τρίτη, από τους αγρότες της Βοιωτίας. Οι αγρότες εξετάζουν το ενδεχόμενο να στήσουν «μπλόκο» στο Κάστρο, όπου θα συγκεντρωθούν αγρότες από Λιβαδειά, Ορχομενό και Αλίαρτο.

Στους δρόμους ετοιμάζονται να κατέβουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Αργολίδα, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική, με πρώτο θέμα τα νέα φορολογικά μέτρα.

Η οικονομική κατάσταση χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών επιδεινώνεται συνεχώς, συνέπεια τωνμνημονιακών πολιτικών εξαθλίωσης. Ο αγροτικός κόσμος και ειδικά οι μικροί και φτωχοί αγρότεςζητούν λήψη μέτρων άμεσης ανακούφισης καθώς πλήττονται από την βαρύτατη φορολογία (ειδικά στο πετρέλαιο για αγροτική χρήση, τον επιστρεφόμενο ΦΠΑ και την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου με φόρο 13% από το πρώτο ευρώ εισοδήματος), αλλά και τα διαρκώς αυξανόμενα κόστη παραγωγής (ακριβότερα εφόδια, λιπάσματα, ζωοτροφές, αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα κλπ).
http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου