Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ- ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Γερμανοί αλληλέγγυοι- Χαλυβουργοί- Κίνημα Δεν Πληρώνω, μιά γροθιά!
Μια πολύ σημαντική διεθνιστική συνάντηση αλληλεγγύης έγινε την Τετάρτη 22 Μαϊου στα γραφεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω, στα Πατήσια. Γερμανοί σύντροφοι και συντρόφισες της οργάνωσης "Παγκόσμια Αλληλεγγύη" και της γυναικείας οργάνωσης Courage , μαζί με πολυμελή αντιπροσωπεία των ηρωϊκών Χαλυβουργών, που αγωνίστηκαν για 9 μήνες κόντρα στον Μάνεση αλλά και στο βιομηχανικό- κυβερνητικό σύμπλεγμα, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω και της Νεολαίας του.Μαζί τους βρίσκονταν και εκπρόσωποι της Επιτροπής των γυναικών των Χαλυβουργών που έπαιξαν πρωτοπόρο και αποφασιστικό ρόλο στο πλευρό των αγωνιζόμενων απεργών.
Την κοινή συνάντηση προγραμμάτισαν και κανόνισαν οι χαλυβουργοί κατόπιν επιθυμίας των Γερμανών συντρόφων να έρθουν σε επαφή στην Ελλάδα με απεργούς και δραστήρια κινήματα πάλης ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων.
Η οργάνωση των γερμανών είχε σταθεί με πολύ πρακτικό τρόπο στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών συγκεντρώνοντας τόνους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και χρήματα από την γερμανική εργατική τάξη. Αυτή η διεθνιστική εργατική αλληλεγγύη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συνέχιση του αγώνα των χαλυβουργών, παράλληλα με την βοήθεια και άλλων συλλογικοτήτων , συνδικάτων, κομμάτων και οργανώσεων από την χώρα μας, μεταξύ των οποίων και το Κίνημα Δεν Πληρώνω.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα και αυτό που τονίστηκε από όλους ήταν η ενίσχυση της παγκόσμιας αλληλεγγύης και των πολιτικών δεσμών ανάμεσα στους εργαζόμενους και τις πολιτικές τους οργανώσεις, παρά τις όποιες μικρές διαφορές τους, μιας που ο εχθρός είναι κοινός και παγκόσμιος.
Αναμνηστικό δώρο από τους εργάτες της IG Metal στο Κίνημα Δεν Πληρώνω
Αυτός ο εχθρός, το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, δρα ενιαία σε μεγάλο βαθμό και έτσι πρέπει να δράσουν παγκόσμια και οι εργαζόμενοι, που παράγουν όλο τον πλούτο , είναι το 99% και δεν κερδίζουν παρά ψίχουλα στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Οι σπόροι που έσπειραν οι χαλυβουργοί καρποφορούν και σφυρηλατούν σχέσεις φιλίας και αγωνιστικής αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς.
Αυτό που τονίστηκε ήταν ότι χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δόθηκε ποτέ.
 Ο αγώνας συνεχίζεται!
Ο οργανωτικός γραμματέας της Νεολαίας του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Κωνσταντίνος Δημητριάδης,  προσφέρει στους γερμανούς συντρόφους μιά σημαία του Κινήματος Δεν Πληρώνω


Δείτε περισσότερες  και ενδιαφέρουσες φωτογραφίες :...






Η Σοφία Ροδίτη, της επιτροπής γυναικών των Χαλυβουργών απευθύνεται στους συγκεντρωμένους





Τα πανό αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό των γερμανών συντρόφων που το κρατούσαν σε όλες τις διαδηλώσεις



Οι γερμανοί συναγωνιστές με την σημαία του Κινήματος Δεν Πληρώνω




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου