Τρίτη 14 Μαΐου 2013

“Να αποστρατευθεί η συντεχνία της κυβέρνησης”

Στη μνημονιακή Ελλάδα δεν χωράει η δωρεάν δημόσια Παιδεία και φυσικά δενχωρούν και χιλιάδες εκπαιδευτικοί (μόνιμοι ή αναπληρωτές). Στη μνημονιακήΕλλάδα φαίνεται ότι δίνουμε πολλά χρήματα για να μορφώνονται οι νέοι τηστιγμή που πολλοί από αυτούς εξωθούνται στο να φύγουν στο εξωτερικό ενώάλλοι θα χρησιμεύσουν για να είναι ένα φθηνό εργατικό δυναμικό των 300 ευρώ.Σε αυτή την Ελλάδα το μνημονιακό σχέδιο υποβάθμισης της Παιδείας μιλά γιαόλο και λιγότερους εκπαιδευτικούς, σε όλο και λιγότερα σχολεία, με όλο καιμεγαλύτερα τμήματα, με όλο και μεγαλύτερες ελλείψεις.
Σε αυτή την Ελλάδα της τρίχρονης αντιδημοκρατικής εκτροπής ποινικοποιείται ακόμα και προληπτικά η σκέψη για αγώνα.
Ακριβώς επειδή όραμά μας δεν είναι αυτή η Ελλάδα στηρίζουμε τον αγώνα πουεπέλεξαν και θα επιλέξουν από τις συνελεύσεις τους οι εκπαιδευτικοί.
Παράλληλα, χρειάζεται μια απάντηση για το ποιος είναι υπεύθυνος της αναστάτωσης που προκαλείται στον προγραμματισμό γονέων και μαθητών που σελίγες μέρες ξεκινούν τον εξεταστικό Γολγοθά. Ο υπεύθυνος προκύπτει ύστερα από την απάντηση στο παρακάτω ερώτημα:
Ποιοι επέλεξαν παραμονή των εξετάσεων, για την ακρίβεια την Κυριακή των Βαΐων, κι ενώ δύο μέρες πριν διαβεβαίωναν τους εκπαιδευτικούς για το αντίθετο,να ψηφίσουν σε ένα άρθρο σημαντικές διατάξεις που αφορούν τον χώρο τηςεκπαίδευσης;
Αυτή είναι η συντεχνία που καταδικάζει τη χώρα στην αποικιοποίηση καιστην ανθρωπιστική κρίση.
Αυτή είναι η συντεχνία που καταδικάζει τη νεολαία στον αποκλεισμό, στημετανάστευση, στην ανεργία, στην εργασία για 300 ευρώ και μετατρέπει γιαπολλές οικογένειες ακόμα και τις σπουδές, με βάση τα έξοδα πουαπαιτούνται, σε άπιαστο όνειρο.
Αυτή τη συντεχνία πρέπει να διώξουμε με μια λαϊκή επιστράτευση ενότητας,δημοκρατίας, διεξόδου και αναγέννησης της χώρας απέναντι στα μνημόνια,στις τρόικες, στον κυβερνητικό παροξυσμό αυταρχισμού.   Δημήτρης Κοδέλας


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: «Επιστράτευση εκπαιδευτικών»

Η κυβέρνηση με μια πρωτοφανή κίνηση αυταρχισμού αποφάσισε την επιστράτευση των καθηγητών και μάλιστα πριν ακόμα προκηρύξουν απεργιακή κινητοποίηση. Η άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και ισοδυναμεί με την επιβολή στρατιωτικού νόμου στον ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο της Παιδείας.

Συνταγματολόγοι και έγκυροι νομικοί κρίνουν ως κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και εκτροπή από τη συνταγματική νομιμότητα αυτή την κυβερνητική απόφαση. Το Σύνταγμα στο άρθρο 22 παρ. 4 και ο νόμος 3536/2007 στο άρθρο 41 παρ. 2 δεν προβλέπουν επίταξη εργασίας για την αποτροπή δυσμενών συνεπειών γενικώς αλλά μόνο για την αντιμετώπιση επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από κάθε μορφής απειλούμενη φυσική καταστροφή ή ανάγκη που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Προφανώς η απεργία των καθηγητών ούτε φυσική καταστροφή αποτελεί ούτε βέβαια θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Θα ανακαλέσει η κυβέρνηση την ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση επιστράτευσης των καθηγητών;

2. Είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι εξετάσεις, να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία απόλυση εκπαιδευτικού και σε κανένα κλείσιμο εκπαιδευτικής μονάδας, ότι θα αποσύρει το Π.Δ. που οδηγεί στην διάλυση το δημόσιο σχολείο, στην απόγνωση χιλιάδες εκπαιδευτικούς και να προχωρήσει σε γόνιμο διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων της παιδείας και των εκπαιδευτικών;

Ο ερωτών βουλευτής

Πετράκος Αθανάσιος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου