Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Σε απεργία διαρκείας από σήμερα οι εκπαιδευτικοί στο Βερολίνο! OΛΜΕ: Να ανακληθεί άμεσα η επίταξη-επιστράτευση



(ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ: ΔΕΥΤΕΡΑ 7.00 μ.μ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επιστράτευση των καθηγητών (Βίντεο μνήμης)...ΚΛΙΚ )
Δεν απεργούν μόνο οι Έλληνες Εκπαιδευτικοί (πλέον επιστρατευμένοι). Απεργούν και στο Βερολίνο οι Γερμανοί συνάδελφοί τους. Η απεργία τους ξεκινά σήμερα.
Η Εθνική Ένωση της Παιδείας και Επιστημών (GEW) της Γερμανίας, καλεί τους μισθωτούς δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς σε «Απεργία και την Εβδομάδα δράσης» από τις 13 έως 17 Μαϊου. Καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε τριήμερες διαδηλώσεις. Όπως λένε Έλληνες Εκπαιδευτικοί από τη Γερμανία…"πρόκειται για απεργία εκπαιδευτικών στο Βερολίνο για κάποια οικονομική διαφορά που υπάρχει μεταξύ διοικητικών υπαλλήλων και εκπαιδευτικών" Η απεργία πέφτει πάνω στις
εξετάσεις των μαθητών. Μέχρι τελευταία στιγμή δεν έχει αποφασιστεί ποια θα είναι η αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης.
Πηγή: alfavita.gr

Η αντιδημοκρατική κυβερνητική μεθόδευση της σύγκρουσης με τους εκπαιδευτικούς με σκοπό να πυροδοτηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός με "όπλο" τις αγωνίες των νέων και των οικογενειών τους.
Η ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρου) στις 7 το απόγευμα στην Αθήνα. Οι τοπικές ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

OΛΜΕ: Να ανακληθεί άμεσα η επίταξη-επιστράτευση

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης η οποία δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, 11-5-13, στο ΦΕΚ με αριθμό 1139 και προβαίνει στην «επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών» του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο χρόνος για την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών μετρά αντίστροφα. Μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, τα πρώτα «φύλλα ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης» θα ταχυδρομηθούν εντός της ημέρας στους εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία αποστολής των εγγράφων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το πρωί της 15ης Μαΐου.
Η πολιτική επιστράτευση θα τεθεί σε ισχύ στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης -όπως ορίζει η απόφαση- και θα ισχύει και μετά τη λήξη των πανελλαδικών που ξεκινούν την Παρασκευή.

Το ΦΕΚ της επίταξης:






Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

«Η επίταξη αυτή αφορά όχι μόνο όσους και όσα έχουν σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και για κάθε εκπαιδευτική διαδικασία και για αόριστο χρονικό διάστημα «έως την έκδοση νεότερης απόφασης».

Η προληπτική αυτή επιστράτευση των εκπαιδευτικών είναι μια ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση που δεν στηρίζεται σε καμία εθνική ή διεθνή νομοθεσία. Αποδεικνύεται πως ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι, όπως διατείνεται, η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, αλλά η στέρηση και η απαγόρευση του δημοκρατικού μας δικαιώματος να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε.

Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς «προληπτικά» και τους απαγορεύει να απεργήσουν, πριν καν αποφασίσει ο κλάδος την απεργία. Προφανώς θέλει να απαγορεύσει με την απόφασή της και αυτή ακόμη τη συζήτηση για απεργία! Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τέλος. Αν τους αφήσουμε, θα μας απαγορεύσουν και να σκεφτόμαστε!

Δεν θα περάσει αυτή η αυταρχική και αντιδημοκρατική πολιτική.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13/5/13.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους γονείς και τους μαθητές, το σύνολο του λαού να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική που τσακίζει τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και προσπαθεί να επιβάλλει στο λαό μια απέραντη λιτότητα και στέρηση των κοινωνικών αγαθών.
Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο την Δευτέρα 13-5 στις 7 μμ, που συμβολικά θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2), αλλά και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.
Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17/5 Πανεργατική - Πανελλαδική απεργία για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού, την καταστρατήγηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, αλλά και τη στήριξη των κοινωνικών αγαθών που απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή.
Τέλος, καλούμε έστω αυτή την ώρα, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ακυρώσουν άμεσα αυτή την απόφαση".

Σε πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό και άμεση διοργάνωση συλλαλητηρίων σ’ όλες τις πόλεις της χώρας καλεί η Αυτόνομη Παρέμβαση

Αυτόνομη Παρέμβαση: Ακραίο αυταρχικό αντιδημοκρατικό μέτρο η προληπτκή επιστράτευση των εκπαιδευτικών


Τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

1. ΑΘΗΝΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Η ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρου). Ώρα 7 το απόγευμα.


2. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Οι τοπικές ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, καλούν την ίδια μέρα, στις 6 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


3. ΠΑΤΡΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Η ΕΛΜΕ Αχαίας, καλεί πολίτες, φορείς και σωματεία την δευτέρα 13/5, στην Πλατεία Γεωργίου, στις 7:30 το απόγευμα.


4. ΠΥΡΓΟΣ, ΗΛΕΙΑΣ. To Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας απευθύνει κάλεσμα συμπαράταξης-αλληλεγγύης σε όλα τα σωματεία εργαζομένων, τους συλλόγους, τους φορείς της Ηλείας σε μια ανοιχτή σύσκεψη τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 7:00μ.μ στα γραφεία της ΕΛΜΕ.

5. ΤΡΙΠΟΛΗ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει η ΕΛΜΕ Αρκαδίας για αύριο Δευτέρα, στις 7.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Τρίπολης, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση.

6. ΛΑΡΙΣΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ. Η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας καλεί την Δευτέρα 13-5-2013 και ώρα 7:00 το απόγευμα στην Πλατεία Ταχυδρομείου όλους τους καθηγητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πικετοφορία.

7. ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ. Τα εκπ/κά σωματεία της Κορινθίας σας καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 13 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ., στην Κόρινθο, στον Πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως μπροστά από την Εθνική Τράπεζα.

8. ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας σας καλεί όλους τη Δευτέρα 13 Μαϊου 2013 και ώρα 19:00 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο για την καταδίκη του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της ποινικοποίησης των απεργιών.
9. ΞΑΝΘΗ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ. Η ΕΛΜΕ Ξάνθης, καλεί σε συγκέντρωση την ίδια μέρα, στις 19:30, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

10. ΚΑΒΑΛΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ. Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Καβάλας , μετά τις πρωτοφανείς ενέργειες της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των καθηγητών ,σας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 13-5-2013 στις 19.00 στην πλατέια Καπνεργάτη.

11. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. «Να μην περάσει η τρομοκρατία. Να αρθεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση», δηλώνει η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς – Ιθάκης που οργανώνει συλλαλητήριο τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο (Αργοστόλι).

12. ΚΟΖΑΝΗ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚΗΣ. ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΛΜΕ καλούν σε συγκέντρωση στις 7:00 μμ στην πλατεία Νίκης.

13. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ. Η Α' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 13-05-2013,ώρα 19:30,στην Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου

14. ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Ζακύνθου τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΗ στις 8 μ.μ. στην Περιφέρεια (Νομαρχία Ζακύνθου).

15. ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας απέναντι στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών, θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.


Προσφυγή στο ΣτΕ μελετάται από την ΟΛΜΕ

Την ίδια στιγμή η ΟΛΜΕ οργανώνει τις δικές της κινήσεις. Ήδη από το Σαββατοκύριακο και μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, μελέτησαν τρόπους ώστε να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδεχόμενη απόρριψη του φύλλου πολιτικής επιστράτευσης από δημόσιο λειτουργό ισοδυναμεί με διοικητικές κυρώσεις που φτάνουν μέχρι και την απόλυση.

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης για επιστράτευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών αναμένεται να καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την επίκληση της αντισυνταγματικότητας. Επιπλέον μελετάται το ενδεχόμενο περαιτέρω νομικής προσφυγής και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Πληροφορίες: Αυγή, Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου