Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Συγκεκριμένες και άμεσα εφαρμόσιμες δράσεις για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Οι θέσεις και οι αγωνίες του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας ταυτίζονται με το περιεχόμενο του προγράμματος της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα». Αυτό καταγράφηκε στη συνάντηση που είχαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Πατσαρίνος, καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κ. Δημήτρη Μανιάτη. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου περιέγραψε τον κίνδυνο συρρίκνωση και εξαφάνισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών. Επίσης επισήμανε τις δραματικές επιπτώσεις στον εμπορικό κόσμο, της κατάργησης του Επιμελητηρίου, που δρομολογεί η κυβέρνηση. Σχετικά με τις υποδομές της Μεσσηνίας, ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στο προβληματικό οδικό δίκτυο για την ανάπτυξη του τουρισμού, στην καταστροφική εγκατάλειψη του σιδηρόδρομου, στην έλλειψη σχεδιασμού για το λιμάνι της Καλαμάτας κ.ά.

«Η ανάλυση που κάνετε από την σκοπιά του επαγγελματικού φορέα που εκπροσωπείτε, συμπίπτει απόλυτα με την δική μας ανάλυση σε πολιτικό επίπεδο. Και δεν είναι τυχαίο συνεπώς, ότι οι κατευθύνσεις που προτείνετε, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας. Συγκεκριμένες και άμεσα εφαρμόσιμες δράσεις για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ολοκληρωμένη ανάπτυξη των υποδομών στην Περιφέρεια και ειδικότερα στην Μεσσηνία», επεσήμανε στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου ο Οδυσσέας Βουδούρης, τονίζοντας ότι για την «Πελοπόννησο Πρώτα» η στήριξη του Επιμελητηρίου είναι εκ των ων ουκ άνευ για να προχωρήσει η ανάπτυξη στην περιοχή.

«Ευχόμαστε να μπορέσετε να δρομολογήσετε στην Περιφέρεια όλα εκείνα που θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση του τόπου μας», ήταν η απάντηση του κ. Μανιάτη.

Αντιπροσωπεία της «Πελοπόννησος Πρώτα» βρέθηκε επίσης στο Διοικητήριο Καλαμάτας, όπου συναντήθηκε με τον Σύλλογο Εργαζόμενων στην Περιφέρεια.

Οι εργαζόμενοι περιέγραψαν την κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει το «Σύστημα Τατούλη»: Υπερσυγκεντρωτισμός (ακόμη και μια μονοήμερη άδεια υπαλλήλου πρέπει να υπογραφεί στην Τρίπολη!), ανάπτυξη μιας παράλληλης ιεραρχίας από «πιστούς κομματικούς ημετέρους» και δραματική μείωση του προσωπικού.
«Εμείς στηρίζουμε τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποτελούν τον κρίσιμο παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας κι έχουμε δεσμευθεί στην κοινωνία της Πελοποννήσου ότι στις εκλογές θα δώσουμε τέλος στις «παράλληλες ιεραρχίες» του Τατούλη», τόνισε ο Οδυσσέας Βουδούρης.
«Είναι αδιανόητο η Περιφέρεια να λειτουργεί με τα γνωστά “5μηνα”, τα οποία το Σύστημα Τατούλη επιχειρεί επιπλέον να εκμεταλλευθεί προεκλογικά τώρα για ψηφοθηρικούς λόγους», τόνισε ο Νίκος Πατσαρίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου