Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

"Κάθε Κυριακή που θα ανοίγουν τα μαγαζιά θα είναι αιτία πολέμου": Πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 20/7

Ανακοινώσεις του Συντονιστικού δράσης και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια - Στις κινητοποιήσεις καλεί με ανακοίνωσή του και το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κυριακάτικη αργία με αγώνες κατακτήθηκε
και με αγώνες θα την κρατήσουμε.
Κυριακή 20/7: και πάλι απεργία στον κλάδο του εμπορίου! μικροφωνική-παρέμβαση: Παρασκευή 18/7, 7μμ, Ερμού & Κορνάρου απεργιακή συγκέντρωση: Κυριακή 20/7, 11πμ, Ερμού & Κορνάρου
Η Κυριακή 13 Ιούλη, πρώτη μέρα της «πιλοτικής» εφαρμογής του μέτρου της πλήρους κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, με τιςαπεργιακές περιφρουρήσεις σε αρκετά καταστήματα της Ερμού, την απεργία των συναδέλφων που απέκτησε και μαζικά χαρακτηριστικά σε κάποιες περιπτώσεις όπως στα marks & spencer και αλλού, τις διαδηλώσεις, τους απεργιακούς αποκλεισμούςκαι τα κλεισίματα καταστημάτων, υπήρξε ένας ακόμα σημαντικός σταθμός στο δύσκολο αυτό αγώνα μας, που συνεχίζεται και πουείναι στο χέρι όλων μας, των εργαζομένων στα καταστήματα και όλου του ταξικού-κοινωνικού κινήματος, να καταστεί νικηφόρος.

Κάθε Κυριακή που θα ανοίγουν τα μαγαζιά θα είναι αιτία πολέμου

Να καταργήσουμε τους νόμους που ορίζουν
την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Δεν μας λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε
μας λείπουν τα χρήματα και οι ώρες για να ζήσουμε

Αν επιλέγεις να ψωνίζεις Κυριακή
ετοιμάσου να δουλεύεις και Κυριακή

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ ΚΙ 7
ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια

επικοινωνία: syntonistiko_drasis@espiv.net
Πανελλαδική απεργία, την Κυριακή, κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων


Πανελλαδική απεργία για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, στις 20 Ιουλίου, εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Η ΟΙΥΕ που αντιτάσσεται στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, με ανακοίνωσή της, καλεί τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

ΟΥΤΕ 7 – ΟΥΤΕ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20.7.2014

Η Ομοσπονδία μας, μαζί με τα σωματεία – μέλη της και όλους τους εργαζόμενους στο Εμπόριο, δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα και της αντίστασης μας, ενάντια στο καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.

Με απόφαση της Διοίκησης της ΟΙΥΕ προκηρύσσεται

ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ- ΑΡΓΙΑΣ!

ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ!

ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, στις 20.7.2014, τα εμπορικά καταστήματα πρόκειται να ξαναλειτουργήσουν!

Αυτή τη φορά στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονιακού Ν. 4177/2013, ο οποίος προβλέπει την ελεύθερη κυριακάτικη λειτουργία όλων των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο όλων των καταστημάτων (μικρών και μεγάλων) σε όλη τη χώρα κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων.

Για ακόμα μία Κυριακή, οι εργαζόμενοι καλούνται να γίνουν δούλοι!!!

Καλούνται για μια ακόμα φορά να μην ξεκουραστούν, να ξαναδουλέψουν δωρεάν για τους εργοδότες – ιδίως στις μεγάλες αλυσίδες, στα malls, στα εκπτωτικά χωριά και στους πολυεθνικούς ομίλους- χωρίς καν να πάρουν πρόσθετη αμοιβή ή πρόσθετο ρεπό, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας»της οικονομίας και της δήθεν «ελεύθερης λειτουργίας» της αγοράς.

Η Κυβέρνηση της Τρόικας μαζί με τους μεγαλοεργοδότες συνεχίζει να καταστρέφει το Εμπόριο και τους Εργαζόμενους μέσα από την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Εμείς τους ξαναλέμε: ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ!

ΚΑΛΟΥΜΕ

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΥΕ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία
Κυριακή 20 Ιουλίου
Απεργιακή Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11.00 π.μ. μπροστά από το ΠΛΑΙΣΙΟ Συντάγματος (Βουλής 3)
και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις

Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή οι εργαζόμενοι στις εμπορικές επιχειρήσεις όλης της χώρας αναγκάζονται από την μνημονιακή συγκυβέρνηση και την εργοδοσία να εργαστούν με το πρόσχημα της ενίσχυσης της αγοράς και της οικονομίας.

Η συγκυβέρνηση της καταστροφής, που με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της έχει διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, έχει ισοπεδώσει μισθούς και συντάξεις , έχει εκτοξεύσει την ανεργία, έχει οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας και έχει οδηγήσει στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, επιχειρεί για μια ακόμα Κυριακή να στερήσει από τους εργαζόμενους το στοιχειώδες δικαίωμα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή «για το καλό της κοινωνίας και της οικονομίας»!

Σε μια ακόμα προσπάθεια εμπαιγμού της κοινωνίας οι εντολοδόχοι της τρόικας την ώρα που ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία και οικονομία προς όφελος μιας χούφτας τραπεζιτών και μεγάλων ντόπιων και ξένων επιχειρήσεων, διατυμπανίζουν πως με την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων «θα σωθεί η αγορά» σαν να μη γνωρίζουν ότι αυτό που λείπει από τους πολίτες δεν είναι ο χρόνος, αλλά η στοιχειώδης οικονομική δυνατότητα.

Με το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές ισοπεδώνουν περαιτέρω τα δικαιώματα των εργαζομένων, απορυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις και δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους ενώ συγχρόνως οδηγούν ακόμα περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο, με μοναδικούς κερδισμένους τις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων.


Για άλλη μια Κυριακή θα μας βρουν μπροστά τους. Αντιστεκόμαστε στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, όπως και σε όλες τις πολιτικές που οδηγούν την κοινωνία σε απόγνωση και τη χώρα στην καταστροφή.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου