Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Η ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΗ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ


ΙΔΟΥ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Την τελευταία της πνοή άφησε μέσα στο σπίτι της, στη συνοικία της Νέας Χώρας στα Χανιά, μια 56χρονη τετραπληγική γυναίκα. Η γυναίκα τα τελευταία 15 χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας και όπως κατήγγειλαν τα παιδιά της, άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Τετάρτης, μία ώρα μετά αφού η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, λόγω χρέους, αν και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα όλο το 24ωρο.
Οι συγγενείς της 56χρονης κατέθεσαν το απόγευμα μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να προσδιορίσει η νεκροψία-νεκροτομή.
Ήταν πρακτικά αδύνατο για τη ΔΕΗ να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας 56χρονης, ανέφεραν πηγές της επιχείρησης, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, διευκρινίζοντας επιπλέον με προκλητικό τρόπο ότι δεν είχε δηλωθεί στη ΔΕΗ ότι η θανούσα χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη όλο το 24ωρο.
Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι είναι αδιανόητο η ΔΕΗ να προβαίνει μαζικά στο κόψιμο ρεύματος σε σπίτια και ιδιαίτερα πρώτες κατοικίες, ανεξάρτητα αν κατοικούν εκεί άρρωστοι άνθρωποι ή όχι, αφού η διακοπή ρεύματος έχει τραγικές συνέπειες για κάθε οικογένεια και οδηγεί σε συνθήκες απάνθρωπης διαβίωσης και εξόντωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου