Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Η ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» - Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ''Λαϊκής Ενότητας'', Παναγιώτη Λαφαζάνη, ως επικεφαλής της τρίτης μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής δύναμης, ανατίθεται σήμερα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο η διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Η ''Λαϊκή Ενότητα'' έχει καταστήσει σαφές ότι θα αξιοποιήσει, στο πλαίσιο του Συντάγματος, τη διερευνητική εντολή για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός γύρω από τα μεγάλα διακυβεύματα που αντιμετωπίζει η χώρα και για τις εναλλακτικές, προοδευτικές λύσεις στη Μνημονιακή καταστροφή. Σ' αυτό το πλαίσιο, ο Παν. Λαφαζάνης θα συναντηθεί όχι μόνο με εκπροσώπους των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων, αλλά και με οργανώσεις του ευρύτερου ριζοσπαστικού, αριστερού και προοδευτικού χώρου, και κυρίως με κοινωνικές οργανώσεις, κινήματα και συλλογικότητες που βρίσκονται στην αιχμή του αντιμνημονιακού αγώνα.

Επιδίωξη της ''Λαϊκής Ενότητας'' είναι όχι μόνο να γνωστοποιήσει τις θέσεις της για μια εναλλακτική πορεία της χώρας, αλλά και να ακούσει προσεκτικά τις αγωνίες και τις προτάσεις των κοινωνικών οργανώσεων και κινημάτων, ώστε να τις λάβει πολύ σοβαρά υπ' όψιν στην τελική διαμόρφωση των εναλλακτικών της προτάσεων.

Η προσπάθεια αυτή της ''Λαϊκής Ενότητας'' θορύβησε, όπως ήταν αναμενόμενο, την ηγεσία της κυβέρνησης και τους ευρωπαϊκούς κύκλους που στήριξαν απολύτως, αν δεν απαίτησαν κιόλας, αυτές τις εκλογές- εξπρές, με τη φρούδα ελπίδα ότι θα καταφέρουν να υφαρπάξουν μια ψήφο νομιμοποίησης του τρίτου Μνημονίου, με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα. Εξ ου και οι ανοίκειες επιθέσεις περί «τακτικισμών» και «ροκανίσματος του χρόνου» με δήθεν «διαδικαστικά» τερτίπια. Προφανώς, «διαδικαστικό» ζήτημα είναι για τους εν λόγω κύκλους το Σύνταγμα, που το κατάντησαν κουρελόχαρτο, οι στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες και η ενημέρωση του λαού, ο οποίος θα δώσει και την απάντησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου