Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ‘Η ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ
Οι διαφορές μας με κόμματα που έχουν ψηφίσει μνημόνια και έχουν εφαρμόσει μνημονιακές πολιτικές είναιστρατηγικές, δεν είναι διαφορές τακτικής, ως εκ τούτου με κόμματα που στηρίζουν μνημόνια δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Λαϊκής ΕνότηταςΠαναγιώτης Λαφαζάνης μετά τη συνάντηση με τον Βαγγγέλη Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο πρόεδρος της ΝΔ για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο κ. Λαφαζάνης συμπλήρωσε πως από αυτή τη Βουλή δεν μπορεί να υπάρξει αντιμνημονιακή κυβέρνηση και σημείωσε πως η επόμενη Βουλή θα είναι με την ψήφο του ελληνικού λαούαντιμνημονιακή, Βουλή, «όχι 'μαϊμού', αλλά συνεπής αντιμνημονιακή Βουλή.
Δήλωσε πως θα λάβει τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης και θα εξαντλήσει το τριήμερο σε επαφές, καθώς δεν πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, αλλά για ουσιαστικό θέμα, ενώ άφησε αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα επειδή την παρέδωσε αμέσως.

Ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και για την απόφασή του να πάει «αυγουστιάτικα σε εκλογές εξπρές» σημειώνοντας πως είναι κάτι που δείχνει αντιδημοκρατική νοοτροπία, που δείχνει φόβο απέναντι στο λαό και την ενημέρωση του.

Είναι πικρά γελασμένοι, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας αν νομίζουν κάποιοι ότι έτσι μπορούν να ξεγελάσουν και να αποπροσανατολίσουν το λαό.

Μπροστά στις κάμερες, ο κ. Λαφαζάνης με ειρωνικό τρόπο αναφέρθηκε στην επίσπευση των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά «πολύ Δημοκρατία» και ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε «αν μπορούσε ο Τσίπρας θα τις έκανε στις 6 Σεπτεμβρίου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου