Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά ευτελίζει τον κανονισμό της βουλής ,την ίδια την νομοθετική διαδικασία αλλά και την παιδεία εισάγοντας μια (Ν)τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων (150 σελίδων )σε νομοσχέδιο που αφορά τα πανηγύρια και τις λαϊκές αγορές. Κυρίως όμως η κυβέρνηση με το άρθρο 7, παράγραφος 2 της τροπολογίας: 1424/41 τσαλαπατά και καταστρατηγεί το άρθρο 16 του συντάγματος το οποίο δεν επιτρέπει τη λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ. Συγκεκριμένα στην τροπολογία: 1424/41 άρθρο 7, παράγραφος 2, σελ 10) αναφέρεται ότι «οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών, στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία, είναι ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημοσίων τίτλων ανώτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων»

Αρχικά η κυβέρνηση τροποποίησε τους νόμους, προκειμένου να υποτίθεται να «εναρμονιστεί»?? η νομοθεσία μας με τα «ευρωπαϊκά»?? δεδομένα και πλέον οι απόφοιτοι νομικών σχολών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και των συνεργαζόμενων με αυτά κολεγίων, θα εγγράφονται στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας με την ίδια διαδικασία που ισχύει και για τους πτυχιούχους ελληνικών νομικών σχολών χωρίς να εξετάζονται από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Τώρα στο ΝΣΧ για τις λαϊκές αγορές το οποίο ψηφίζεται τη Δευτέρα κουρελιάζει κυριολεκτικά το Σύνταγμα και ξεπουλάει για μια ακόμα φορά την παιδεία σε ιδιωτικά συμφέροντα. Εισάγει φωτογραφική διάταξη και ανοίγει το παράθυρο για τη δημιουργία του πρώτου ιδιωτικού πανεπιστημίου, από πρώην ΜΚΟ που έχει μετατραπεί σε διεθνή οργανισμό. Η εν λόγω ΜΚΟ με την ονομασία «Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου» (σήμερα είναι στο καθεστώς του διεθνούς οργανισμού), σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα ανήκει σε γνωστό καθηγητή και με τα ίδια δημοσιεύματα θεωρούνταν στο ΥΠΕΞ από τις πλέον ευνοημένες ΜΚΟ, που έχουν χρηματοδοτηθεί με εκατομμύρια ευρώ, τόσο επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, όσο και επί Νέας Δημοκρατίας.

Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει πώς κατορθώθηκε να προσπεραστεί ο συνταγματικός «σκόπελος» που δεν επιτρέπει τη λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, μέσω της μετατροπής του σε Ευρωπαϊκό Οργανισμό που «είναι διεθνής οργανισμός και έχει δημιουργηθεί με ειδικό νόμο, ως Δημοσίου Δικαίου»

Λίγο πιο κάτω, στο δημοσίευμα, όμως, υπάρχει ακόμα μία αποκάλυψη: η σχέση του κ. καθηγητή με την πρώην υπουργό Παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου και το… «μυστικό πρωτόκολλο». Αναφέρει «Μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 2011 ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, καθηγητής Τζουλιάνο Αμάτο, ήρθε στην Αθήνα και έκλεισε και τις τελευταίες λεπτομέρειες, υπογράφοντας «μυστικό πρωτόκολλο» για την ίδρυση της ιδιωτικής Νομικής Σχολής με την τότε υπουργό Παιδείας και προσωπική του φίλη κ. Αννα Διαμαντοπούλου».

Η καταρρέουσα κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να κουρελιάζει το Σύνταγμα .Οφείλει να ΑΠΟΣΥΡΕΙ την (Ν)τροπολογία(1424/41 29.4.2014)



ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ .ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΗ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου