Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Κινητοποιήσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων - Καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες των φυλακών

Σε νέα στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, 8:00 – 11:00 και 16:00- 19:00 καταγγέλλοντας την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές τόσο για τους ίδιους όσο και για τους κρατουμένους. Οι κινητοποιήσεις τους είναι επαναλαμβανόμενες και θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη. Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας, δε θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ), Σπύρος Καρακίτσος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, χαρακτήρισε «φιάσκο» την κινητικότητα δημοτικών αστυνομικών προς τις φυλακές «λόγω γραφειοκρατίας και προχειρότητας».
Πρόσθεσε πως η υποστελέχωση στις φυλακές είναι εκρηκτική και έφερε ως κορυφαίο παράδειγμα τον Κορυδαλλό, όπου σε κάθε βάρδια ένας ή δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναλογούν σε 500 κρατουμένους.
Ο κ. Καρακίτσος κατήγγειλε επίσης, πως σε ιδρύματα χωρητικότητας 900 θέσεων στοιβάζονται πάνω από 2.000 κρατούμενοι και ζήτησε γενναία αποσυμφόρηση των φυλακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου