Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Για έκτη μέρα σε απεργία πείνας χιλιάδες κρατούμενοι - «Σιγή ιχθύος» από το υπ. Δικαιοσύνης

Ενώ η απεργία πείνας κρατουμένων βρίσκεται στην έκτη ημέρα, με τον αριθμό όσων συμμετέχουν να ανέρχεται πλέον στους 4.500, το υπουργείο βιάζεται να …τελειώνει με το νομοσχέδιο
Χάρτης των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στους φυλακισμένους απεργούς πείνας και ενάντια στις φυλακές τύπου Γ' που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο. Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε να συζητηθεί σε μία μόνο συνεδρίαση, την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιουλίου (αν χρειαστεί, όπως είπαν, θα βάλουν άλλη μία συνεδρίαση τη μεθεπόμενη Τρίτη 8 Ιουλίου), το νομοσχέδιο που περιορίζει τα δικαιώματα και καταδικάζει σε απομόνωση μεγάλο αριθμό κρατουμένων στις φυλακές τύπου Γ.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί σε δεύτερη ανάγνωση τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, την Τρίτη θα γραφεί η έκθεση της Επιτροπής και σε δυο ημέρες πηγαίνει στην ολομέλεια του Α' Θερινού Τμήματος για ψήφιση σε μία μόνο συνεδρίαση.


Στο μεταξύ, σήμερα γονείς και φίλοι των κρατουμένων απεργών πείνας έχουν αποφασίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις 11:00 π.μ. με στόχο να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου (πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών).

Σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση σχετικά με τις φυλακές “υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ'), τις οποίες προωθεί με νομοσχέδιό του το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καλεί την Τρίτη 1/7 και ώρα 18.30 στο Ξενοδοχείο "Τιτάνια", η ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τα Τμήματα Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ (αναλυτικά η πρόσκληση).

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη στους κρατούμενους απεργούς πείνας – Όχι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας

"Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είμαστε αλληλέγγυοι/ες στους κρατούμενους απεργούς πείνας. Η αλληλεγγύη μας και ο αγώνας ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό θα τους τσακίσει", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Δικαιωμάτων Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 28 Ιουνίου, στις 12.00, στο Μοναστηράκι.

Συλλογή υπογραφών ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου