Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Αλληλεγγύη στην απεργία πείνας των κρατουμένων

Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους χιλιάδες απεργούς πείνας στις φυλακές όλης της χώρας και την αντίθεσή της στο σχέδιο νόμου, που συζητείται αυτές της μέρες στη Βουλή και αφορά την αυστηροποίηση του σωφρονιστικού συστήματος και τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ’, των ελληνικών δηλαδή Γκουαντάναμο. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αλληλεγγύη της στουςχιλιάδες απεργούς πείνας στις φυλακές όλης της χώρας και την αντίθεσή της στο σχέδιο νόμου, που συζητείται αυτές της μέρες στη Βουλή και αφορά την αυστηροποίηση του σωφρονιστικού συστήματος και τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ’, των ελληνικών δηλ. Γκουαντάναμο, όπου οι κρατούμενοι θα στερούνται των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του ανθρώπινου πολιτισμού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Οι εργαζόμενοι, που βιώνουν την κρατική βία και τρομοκρατία, με τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και την καταστολή των κινητοποιήσεών τους θεωρούν ότι ο αγώνας των φυλακισμένων για το σεβασμό των ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων συνδέεται με τον ευρύτερο αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων του λαού μας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση αυτού του νόμου και να συζητήσει με τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς και τους κρατουμένους, για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης και το σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατουμένων.

Επειδή η απεργία πείνας βρίσκεται ήδη στην όγδοη μέρα και επειδή δεν υπάρχει καμιά ιατρική περίθαλψη, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες να συνδράμουν στην ιατρική φροντίδα των απεργών και την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας να διευκολύνει στην παροχή οποιασδήποτε βοήθειας έχουν ανάγκη οι κρατούμενοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου