Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Για όγδοη μέρα σε απεργία πείνας χιλιάδες κρατούμενοι - Εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα

Ενώ η απεργία πείνας κρατουμένων βρίσκεται στην όγδοη ημέρα, με τον αριθμό όσων συμμετέχουν να ανέρχεται πλέον στους 4.500, το υπουργείο βιάζεται να …τελειώνει με το νομοσχέδιο. Φωτ. από την πορεία αλληλεγγύης στους κρατούμενους το μεσημέρι του Σαββάτου. Η απεργία πείνας των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές συνεχίζεται για όγδοη μέρα. Κλιμάκιο εθελοντών γιατρών στις 10.00 θα επισκεφθεί τις φυλακές Κορυδαλλού και τους κρατούμενους απεργούς πείνας. Οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
"Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014, ώρα 10 π.μ., κλιμάκιο εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών θα επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τους κρατούμενουςαπεργούς πείνας, οι οποίοι βρίσκονται στην όγδοη ημέρα της απεργίας τους και θα ζητήσει να της επιτραπεί να εξετάσει τους απεργούς.
Η επίσκεψη αυτή κρίνεται απαραίτητη, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των απεργών πείνας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, χωρίς να τους παρέχεται η ενδεδειγμένη ελάχιστη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της φυλακής."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου