Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΙΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

ΑΡΟΝ –ΑΡΟΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ''ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ'' Σε άτακτη υποχώρηση , οδηγήθηκε, υπό των εκβιασμό τωνδανειστών, η κυβέρνηση, όσον αφορά τη δυνατότητα ή μη υπαγωγής του ΕΝΦΙΑ στην πρόσφατη ρύθμιση των 100 δόσεων, αφού ο αναγκάστηκε να εξαιρέσει την καταβολή των άληκτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ από τη ''μεγάλη'' ρύθμιση, που αποδείχτηκε μια ακόμη επικοινωνιακή φούσκα εμπαιγμού της κοινωνίας.
Συγκεκριμένα:• δεν αλλάζει ο αριθμός των δόσεων όπως και οι όροι του διακανονισμού αποπληρωμής οφειλών προς το δημόσιο. Παραμένουν από 72 έως 100.

• η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ, η δόση του Σεπτεμβρίου εφόσον δεν έχει πληρωθεί θα μπει στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων.

• οι υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ως μη ληξιπρόθεσμες, ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων.

ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ''ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ''


Εν τω μεταξύ, «νομοτεχνική βελτίωση» κατέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης (13/11) άρον –άρον στηΒουλή το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία θα επιφέρει αλλαγές που απαίτησε η τρόικα στοάρθρο 51 του ν. 4305/2014 για τη «Ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση».

Με τη συγκεκριμένη αλλαγή που ''παρήγγειλε'' το Μέγαρο Μαξίμου στο υπουργείο Οικονομικών αλλάξζει η πρόβλεψη του νομού που ως σήμερα όριζε ότι στην πολυδιαφημισμένη, δήθεν, ευνοϊκή διευθέτηση των 100 δόσεων υπάγεται το σύνολο των βεβαιωμένων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλών, ώστε να διευκρινισθεί ότι στη ρύθμιση θα υπάγεται το σύνολο των ληξιπροθέσμων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλών.

Η τρόικα διατύπωσε ενστάσεις για το «παράθυρο» φρούδων ελπίδων προς τα λαϊκά στρώματα ,το όποιο υπήρχε στο ν. 4305/2014 και επέτρεπε να υπάγονται στην ρύθμιση των 100 δόσεων και οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες - αλλά έχουν βεβαιωθεί έως την 1η Οκτωβρίου 2014. Πρόκειται για οφειλές από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων και την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος. Μετά από τους εκβιασμούς της τρόικας περί μη επιστροφής της στην Αθήνα, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να ανακρούσει πρύμνα.

Το απόγευμα της Τετάρτης (12/11) κύκλοι του υπουργείο Οικονομικών αποσαφήνισαν πως η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ (Σεπτεμβρίου) εφόσον δεν έχει πληρωθεί θα μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων. Οι υπόλοιπες ωστόσο δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ως μη ληξιπρόθεσμες, ή θα πληρωθούν ή θα υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων.

Με την διευκρίνιση αυτή ουσιαστικά μέσα σε ένα 24ωρο το υπουργείο Οικονομικών , εγκλωβισμένο στοεπικοινωνιακό, πλην απολύτως καταστροφικό για την κοινωνία αδιέξοδο του, αναιρεί την εγκύκλιοτης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τη ρύθμιση των 100 δόσεων η οποία προέβλεπε τα εξής:

«Μετά από επιλογή του οφειλέτη μπορούν να υπαχθούν βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής, βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής, βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου