Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ Λ.Δ. ΤΟΥ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ H Iskra παραθέτει χαιρετισμό της Ανανεωμένης Κομμουνιστικής Οργάνωσης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ προς τους Έλληνες αγωνιζόμενους αντιφασίστες με αφορμή την 41η Επέτειο του Πολυτεχνείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου "κατά της Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκής χούντας των μαύρων συνταγματαρχών".
Ολόκληρος ο χαιρετισμός έχει ως εξής:
"Αγαπητοί σύντροφοι!
Με ιδιαίτερη χαρά σας απευθύνουμε χαιρετισμό για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκής χούντας των μαύρων συνταγματαρχών. Αυτές τις βαρυσήμαντες ημέρες, πριν από 41 χρόνια, οι καλύτεροι γιοί και οι καλύτερες κόρες του λαού σας, έδειξαν σ' όλο τον κόσμο ένα μεγάλο υπόδειγμα του τι σημαίνει αγάπη στην πατρίδα, πίστη στα ιδανικά με ανιδιοτέλεια καιαυταπάρνηση, χωρίς να λογαριάσουν την ίδια τους τη ζωή, αφουγκραζόμενοι τη φωνή της συνείδησής τους, τη φωνή της φλογερής τους καρδιάς.

Τη στιγμή που κρεμόταν πάνω από τον ελληνικό λαό ο πέλεκυς της δικτατορίας, οι φοιτητές του Πολυτεχνείου έδειξαν σ' όλο τον κόσμο ότι Ο ΛΑΟΣ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ! Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΧΕΤΑΙ! Βρήκαν μέσα τους τις δυνάμεις και την ανδρεία του στρατευμένου πολίτη και βροντοφώναξαν στην τυραννία: ΩΣ ΕΔΩ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ! Με αυτό το διάβημά τους είπαν σ' όλη την Ελλάδα: ΞΥΠΝΑ ΠΑΤΡΙΔΑ! ΠΟΛΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ!

Η θυσία τους δεν ήταν μάταιη. Με ύψιστο αντίτιμο, με την ίδια τους τη ζωή, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πολυτεχνείου νίκησαν: ο ηρωισμός τους φλόγισε τις καρδιές των συμπατριωτών τους και οι ημέρες της χούντας ήταν πια μετρημένες. Η Ελλάδα απελευθερώθηκε. Σήμερα, οι ήρωες του Πολυτεχνείουείναι πλέον αθάνατοι στις καρδιές σας και εξακολουθούν να μάχονται για την ελευθερία και την αλήθεια μέσα στα δικά σας έργα, στους σύγχρονους αγώνες. Πόσο όμοια είναι τα γεγονότα εκείνων των ημερών με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τώρα στο Ντονμπάς! Όπως και τότε στη χώρα σας, έτσι και τώρα, στην Ουκρανία, έχει αρπάξει την εξουσία η φασιστική χούντα στο Μαϊντάν. Όπως κι εσείς τότε, κι εμείς κηρύξαμε ανένδοτο αγώνα κατά του φασισμού στις πλατείες των πόλεών μας. Όπως κι εσείς, στήσαμε στο Λουγκάνσκ οδοφράγματα, και με ραβδιά, πέτρες και κοκτέιλ Μολότοφ λάβαμε θέσεις για να αποκρούσουμε τα τεθωρακισμένα και τους ένοπλους κυνηγούς κεφαλών του Μαϊντάν. Όπως και οι μαύροι συνταγματάρχες, η ουκρανική χούντα διέπραξε εγκλήματα κατά του λαού, χρησιμοποιώντας το στρατό εναντίον του άμαχου πληθυσμού.

Ο άθλος της φοιτητικής νεολαίας του Πολυτεχνείου, είναι μια μεγάλη σελίδα της ιστορίας του λαού σας, συνάμα τραγική και ένδοξη. Σήμερα, όπως και τότε στην Ελλάδα, ο λαός του Ντονμπάς επίσης γράφει με το αίμα και την γενναιότητα των καλύτερων παιδιών του νέες ηρωικές σελίδες στο βιβλίο του αντιφασιστικού αγώνα. Ο ήρωας της Νοβορώσιας Αλέξανδρος Σκριάμπιν, σκοτώθηκε, όταν ρίχτηκε με μια δεσμίδα χειροβομβίδες κάτω από ένα τεθωρακισμένο. Ο δεκατριάχρονος Κύριλλος Σιντοριούκ σκοτώθηκε καλύπτοντας με το σώμα του την εννιάχρονη αδελφούλα του. Τα ανδραγαθήματά τους μαζί με τους άθλους πολλών άλλων πατριωτών-διεθνιστών του Ντονμπάς ποτέ δεν θα σβήσουν απ' τη μνήμη του λαού μας.

Κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει: "και από που ξεφυτρώνει ο φασισμός; από ποιαν άβυσσο του Άδηβγαίνουν οι εκάστοτε Χίτλερ, οι μαύροι συνταγματάρχες, οι ποροσένκο και όλα τα συναφή; Κατά τη γνώμη μου μόνον εμείς οι κομμουνιστές, που διαθέτουμε το όπλο της ταξικής συνείδησης, μπορούμε να απαντήσουμε μονοσήμαντα σε αυτό το ερώτημα: το όνομα αυτής της αβύσσου είναι ένα –κεφαλαιοκρατία. Σήμερα η κεφαλαιοκρατία έχει τελειωτικά δυσφημίσει τον εαυτό της με τους παγκόσμιους πολέμους, τις χούντες και τα διάφορα μαϊντάν. Και όμως πασχίζει ντροπιασμένη να αποστασιοποιηθεί από το φασισμό, παρουσιάζοντάς τον ως κάτι δήθεν ξένο προς το πνεύμα του κεφαλαίου. Ωστόσο, όλοι εμείς γνωρίζουμε καλά ότι ο φασισμός είναι νομοτελές απότοκο και στάδιο ανάπτυξης του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, του συστήματος της ιδιοτελούς πλεονεξίας, της απληστίας και των αιματηρών εγκλημάτων που αυτή γεννά.

Το κεφαλαιοκρατικό σύστημα είναι εκείνο το έδαφος, στο οποίο αναπόδραστα αναφύεται το τερατώδες δέντρο του φασισμού. Κεφάλαιο και φασισμός είναι πράγματα αλληλένδετα. Φασισμός είναι εκείνος ο καπιταλισμός που έχει τραβήξει από πάνω του το προσωπείο της δήθεν δημοκρατίας, της ψευτοδημοκρατίας. Και όσο υπάρχει στη Γη ο ζυγός του κεφαλαίου, το φάντασμα του φασισμού, που πάντα στέκει πίσω του σαν την απειλητική και αποτρόπαιη σκιά του, θα απειλεί την ανθρωπότητα. Το αστικό κράτος είναι ανίκανο λόγω της ουσίας του να σκοτώσει το φασισμό, που είναι δικό του τέκνο, σάρκα και αίμα του. Μόνο ο σοσιαλισμός είναι ικανός να συντρίψει οριστικά το τέρας του φασισμού. Όταν θα έχουμε συντρίψει την κεφαλαιοκρατία θα έχουμε συντρίψει και το φασισμό.

Γι' αυτό ακριβώς οι ήρωες του Πολυτεχνείου, όπως και οι ήρωες της Νοβορώσιας, δεν είναι μόνο σύμβολα τη περηφάνιας των λαών της Ελλάδας και της Νοβορώσιας, αλλά και κληρονομιά όλης της προοδευτικής ανθρωπότητας. Δεν ξεχνούμε κανέναν, δεν ξεχνούμε τίποτε! Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους Έλληνες συντρόφους μας για την αλληλεγγύη τους και τη βοήθεια που μας παρέχουν. Είμαστε βέβαιοι, πως αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα τσακίσουμε το σβέρκο του κεφαλαίου! Ο ραδιοσταθμός του Πολυτεχνείου δεν θα σιγήσει ποτέ!

Μου ανέθεσαν να απευθύνω αυτό το χαιρετισμό οι σύντροφοί μου.

Ντμίτρι Μολτσάνοφ,

Πρόεδρος της Ανανεωμένης Κομμουνιστικής Οργάνωσης

της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

16.11.2014"

Πηγή: solidarityantifascistukraine.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου