Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Κατάληψη στην πρυτανεία του Πολυτεχνείου


Μίλτος Σακελλάρης
Κατάληψη στην πρυτανεία του Πολυτεχνείου
Υπό κατάληψη τελεί το κτίριο διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από ομάδα φοιτητών.
Οι φοιτητές, προερχόμενοι κυρίως από την Ενιαία Ανεξάρτητης Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ) αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο στην άρνηση του πρύτανη του ιδρύματος, Ιωάννη Γκόλια, να λάβει ξεκάθαρη θέση στην προσυγκλητική συνεδρίαση απέναντι στα λοκ- άουτ, τις επιθέσεις των ΜΑΤ σε φοιτητές αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης για την Παιδεία.
«Εμείς αιτούμαστε να διεξαχθεί η Σύγκλητος με παρουσία των φοιτητών και των εργαζομένων. Θέλουμε ανοιχτή διαδικασία. Θέλουμε διαφάνεια στις αποφάσεις και να λαμβάνονται και υπόψη τα αιτήματά μας. Θέλουμε ξεκάθαρη θέση του πρύτανη και της Συγκλήτου. Ζητήσαμε να πάρει θέση η Σύγκλητος αλλά δεν το έκαναν. Το βασικό είναι ότι ο κ. Γκόλιας έλεγε ότι δεν κάνουμε σύγκλητο. Αυτός είναι εμπαιγμός. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανα γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά στο www.topontiki.gr, το μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πολυτεχνείου, Φοίβος Λιναρδάτος.
«Υπήρχε πάντοτε παρουσία των φοιτητικών συλλόγων. Μέχρι να υπάρξει Σύγκλητος κανονική θα είμαστε εδώ. Δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις το ίδρυμα. Επέλεγε να μην επιδιώκει να πάρει μια απόφαση η Σύγκλητος με ξεκάθαρη θέση ότι δεν είμαστε με τα λοκ- άουτ δεν είμαστε με τα ΜΑΤ αλλά είμαστε με τους φοιτητές. Ωστόσο δεν έκανε κάτι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε πως το κτίριο της διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα παραμείνει κλειστό, όπως μας λένε οι φοιτητές, έως ότου συνεδριάσει κανονικά η Σύγκλητος με την παρουσία τόσο των διοικητικών υπαλλήλων όσο και των φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου