Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Πλιάτσικο των ΜΑΤ σε περίπτερο στα Εξάρχεια

Eπεισόδια σημειώθηκαν χθες στα Εξάρχεια και μετά το πέρας της πορείας για το Πολυτεχνείο, στα οποία πρωτοστάτησε για μια ακόμη φορά η Ελληνική Αστυνομία. Δεκαέξι νέες προσαγωγές, επτά συλλήψεις, καταστολή, καταστροφή τζαμαριών σε πολυκατοικίες και περίπτερα, εισβολή σε σπίτια, κροτίδες και ξύλο σε δημοσιογράφους και πολίτες, ενώ σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ να ξυλοκοπούν άνδρα και να τον παρατούν αβοήθητο στην άσφαλτο. Στο τέλος, τα ΜΑΤ λήστεψαν και περίπτερο.

Διοικητική έρευνα και προανάκριση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε η δημοσιοποίηση στο Internet ερασιτεχνικού βίντεο που δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να επιδίδονται σε πλιάτσικο σε περίπτερο της πλατείας των Εξαρχείων. «Σχετικά με βίντεο που έχει αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες του Διαδικτύου και απεικονίζει αστυνομικούς σε περιστατικό με ιδιώτες χθες το βράδυ σε περίπτερο στην περιοχή των Εξαρχείων ανακοινώνεται ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής έρευνας και παράλληλα ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων», τονίζει σε ανακοίνωσή της ΕΛ.ΑΣ. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη Διοικητική Έρευνα και προανάκριση από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχετικά με τις απρόκλητες επιθέσεις και τους τραυματισμούς των δημοσιογράφων Αντώνη Ντινιακού (του διαδικτυακού περιοδικού vice.com) και Λευτέρη Μπιντέλα (εφημερίδα το Έθνος), καθώς και της φωτορεπόρτερ Αγγελικής Τσαγκάρη, από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Οι "άνδρες" των ΜΑΤ ξυλοκόπησαν εργαζόμενο σε περίπτερο και έκλεψαν νερά από τα ψυγεία. Ενώ ο άτυχος νέος ξυλοκοπείται φωνάζει «εδώ δουλεύω, είμαι του περιπτέρου» αλλά αυτό δεν μπόρεσε να σταματήσει τους "διψασμένους" αστυνομικούς. Αφού γλιτώνει από το ξύλο ρωτά τους αστυνομικούς «πάτε καλά; θα κλέψετε τα νερά με τη βία;», με τον επικεφαλής των ΜΑΤ να μην απαντά, ίσως γιατί γνωρίζει να μιλάει μόνο με τη γλώσσα του σώματος.

Δείτε το βίντεο:


Υπενθυμίζουμε τη δήλωση του υπουργού "Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη", Βασίλη Κικίλια τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου: «Σε ό,τι έχει να κάνει με το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων έχω να δηλώσω ότι από την πλευρά μας πράξαμε τα δέοντα».

Την επόμενη μέρα δήλωσε: «Το βίντεο έχει υποπέσει στην αντίληψή μου από την πρώτη στιγμή. Περίμενα να περάσει το τριήμερο των εορτασμών του Πολυτεχνείου, αλλά κανένας δεν θα μείνει ατιμώρητος. Ούτε αυτοί που άπλωσαν χέρι σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους, ούτε οι συγκεκριμένοι κύριοι που απεικονίζονται στο βίντεο. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αμαυρώσει την εικόνα της Αστυνομίας».

http://www.ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου