Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Οργή στο Φέργκιουσον: Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Μάικλ Μπράουν

Οι ένορκοι δεν βρήκαν πιθανή αιτία για την παραπομπή σε δίκη του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον, ο οποίος πυροβόλησε θανάσιμα τον Μάικλ Μπράουν. Την απόφαση να μην ασκηθούν διώξεις κατά του αστυνομικού από το Μιζούρι των ΗΠΑ, ο οποίοςστις 9 Αυγούστου σκότωσε τον 18χρονο άοπλο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο της πόλης Σεντ Λιούις.Οι ένορκοι δεν βρήκαν πιθανή αιτία για την παραπομπή σε δίκη του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον, ο οποίος πυροβόλησε θανάσιμα τον Μάικλ Μπράουν. «Κατέληξαν ότι δεν υπάρχει πιθανή αιτία για να ασκηθούν οποιεσδήποτε διώξεις εναντίον του αξιωματικού Ουίλσον», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εισαγγελέας του Σεντ Λιούις, Μπομπ ΜακΚάλοχ.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης της οικογένειας του Μπράουν ανέφεραν ότι ο νεαρός προσπάθησε να παραδοθεί όταν δέχτηκε πυρά από το όπλο του αστυνομικού. Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του Ουίλσον ισχυρίστηκαν ότι ο αστυνομικός άνοιξε πυρ σε αυτοάμυνα καθώς φοβήθηκε για τη ζωή του. Ο Μπράουν πυροβολήθηκε τουλάχιστον έξι φορές και η δολοφονία του είχε πυροδοτήσει έντονες διαμαρτυρίες στο προάστιο Σεντ Λιούις, καθώς και οργή για τη μεταχείριση των μειονοτήτων από την αστυνομία.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, τα μέλη της οικογένειας του 18χρονου Μάικλ Μπράουν δήλωσαν «βαθύτατα απογοητευμένοι που ο δολοφόνος του παιδιού τους» δεν θα τιμωρηθεί, ενώ απηύθυναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση. «Ενώ κατανοούμε ότι πολλοί συμμερίζονται τον πόνο μας, σας ζητάμε να διοχετεύσετε την απογοήτευσή σας με τρόπους που θα φέρουν θετικές αλλαγές», αναφέρεται σε ανακοίνωση που διάβασε ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας του Μπράουν.

Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου. Μετά την ανακοίνωση πολλοί από αυτούς άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, εκφράζοντας την οργή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου