Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΑΝΩΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επικεφαλής της ΛΑΕ μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης της Μεσσηνίας τόνισε μεταξύ άλλων:
Η Ελλάδα ζει τον εφιάλτη του τρίτου καταστροφικού οικονομικό-κοινωνικού μνημονίου, το οποίο οι νεοαποικιοκρατες πιστωτές κηδεμόνες, όχι μόνο δεν φαίνεται να «χαλαρώνουν» αλλά και ζητούν την πλήρη εφαρμογή του από την παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα.
Πέραν όμως αυτού του οικονομικοκοινωνικού μνημονίου, η χώρα με την υπηρετική συναίνεση των μνημονιακών κομμάτων και με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ έχει συνομολογήσει και ένα πρόσθετο μνημόνιο μετατροπής της σε μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων.
Δυστυχώς αυτό αντιπροσωπεύει το κλείσιμο των συνόρων στην Ειδομένη και το κλείσιμο του Δυτικού Βαλκανικού δρόμου, πράγματα με τα οποία ουσιαστικά και ξεδιάντροπα συμφώνησε ο Αλ. Τσιπρας αλλά και οι άλλοι μνημονιακοί αρχηγοί, γράφοντας μαζί με το Ευρωπαϊκό κατεστημενο, στα παλιά τους τα παπούτσια το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες.
Εκτός επίσης του οικονομικοκοινωνικού μνημονίου και του μνημονίου για το προσφυγικό, το ΝΑΤΟ με την παρέμβαση και πίεση της Τουρκίας, πάει να επιβάλλει στη χώρα μας και ένα άλλο μνημόνιο επίσημης «γκριζοποίησης» του Αιγαίου, εκμεταλλευόμενο το ίδιο και η Άγκυρα τη συναίνεση της κυβέρνησης και των μνημονιακών κομμάτων στην εμπλοκή της ιμπεριαλιστικής Ατλαντικής Συμμαχίας στον Αιγαιακό χώρο

Η Ελλάδα αυτές τις ώρες διατρέχει τον κίνδυνο μιας μεγάλης και πολύπλευρης εθνικής , οικονομικής , κοινωνικής και ανθρωπιστικής καταστροφής.
Η χώρα μας αυτήν την ώρα χρειάζεται τόλμη , αποφασιστικότητα και μια μεγάλη ριζοσπαστική Δημοκρατική ανατροπή.
Η ΛΑΕ είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα για την Εθνική, οικονομική και κοινωνική επιβίωση του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου