Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Νίκος Χουντής:«Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θέτει σε κίνδυνο τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα»

«Το ΝΑΤΟ είναι το “όχημα” της Τουρκίας για την επιβολή “γκρίζων ζωνών” και “τετελεσμένων”»
Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, σε σημερινή του παρέμβαση στη συζήτηση της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τόνισε μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ, είναι από κάθε άποψη, απαράδεκτη και ιδιαίτερα επικίνδυνη, όχι μόνο για τα ελληνικά συμφέρονται, αλλά και για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής».
«Το ΝΑΤΟ, με την ιμπεριαλιστική του πολιτική, είναι κατ' εξοχήν υπεύθυνο για τις προσφυγικές ροές. Επομένως, είναι βέβαιο ότι, όχι μόνο δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά αντιθέτως θα περιπλέξει και θα εντείνει την προσφυγική τραγωδία. Με δεδομένες μάλιστα τις κατά καιρούς θέσεις του για το Αιγαίο, η παρουσία του φοβάμαι ότι θα έχει αρνητικές έως επικίνδυνες συνέπειες για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα».
«Η εμπλοκή του αυξάνει τους κινδύνους γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή, “δυναμιτίζοντας” ακόμα και τις διαπραγματεύσεις για την πολιτική λύση στο πρόβλημα της Συρίας».
«Για την Ελλάδα, και όχι μόνο, η κατάσταση τείνει να μετατραπεί και σε απειλή για το στάτους κβο στο Αιγαίο, με την έγερση αξιώσεων από την Άγκυρα, που θέλει να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό προς όφελος των δικών της επιδιώξεων. Συγχρόνως, επιδεικνύει την απροθυμία της να συνεργαστεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου