Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Διεθνής Αμνηστία: Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούν πρόσφυγες

Στην καταγγελία ότι οι Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούν Σύρους πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν στη χώρα» προχώρησε ο ειδικός...
ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας για το προσφυγικό, Andrew Gardner, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη συγκεκριμένη πρακτική τους ως «συνήθη» καθώς τα περιστατικά είναι πλέον καθημερινά και ο αριθμός τους αυξάνεται διαρκώς.
«Υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές για τέτοια συμβάντα στα σύνορα της Τουρκίας και ήδη από το 2014 και πλέον μόνο μεμονωμένα δεν θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κάποιος», είπε ο Gardner, προσθέτοντας πως αυτά υπολογίζονται σε 2-3 καθημερινά.
«Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε μέσω ιατρικών πηγών στη Συρία κάνουν λόγο για δύο ή τρία περιστατικά κάθε ημέρα που πυροβολούνται εν ψυχρώ και ενώ επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα συνήθως νύχτα, είτε μόνοι τους είτε και ακολουθώντας τις οδηγίες λαθροδιακινητών στων οποίων τα νύχια έχουν πέσει», προσέθεσε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο καταγγέλλοντα, οι Τουρκικές Αρχές, επικαλούμενες πως δεν μπορούν να γνωρίζουν αν πρόκειται για Σύρους πρόσφυγες ή για λαθρεμπόρους ή ακόμη και για τρομοκράτες, ανοίγουν αδιάκριτα πυρ, τηρώντας απαρέγκλιτα ό,τι προβλέπει η υπηρεσία τους για τέτοιες περιπτώσεις εμπλοκής.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου