Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ - ΣΦΑΓΕΙΟ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΕΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40%!


Αποκάλυψη: Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα και οφείλει να τη σώσει!Μπλοκαρισμένο ολόκληρο το κέντρο από ταξιτζήδες και ΑΔΕΔΥ Τώρα στο Σύνταγμα κυριαρχεί το ανησυχητικό σύνθημα εργαζομένων κι όχι "αναρχικών" «Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η βουλή»…Σχεδόν έξω από κάθε Υπουργείο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας‘Εδιωξαν τους Τροικανούς
Κατέλαβαν τις εισόδους έξι υπουργείων – 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ!
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ
 Η ΣΦΑΓΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ISKRA, τονέο μισθολόγιο, που αποφασίστηκε καταρχήν σήμερα Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα περιλαμβάνει μειώσεις μισθών των υπαλλήλων του δημοσίου που θα φθάνουν έως και πάνω από40%.
Οι μειώσεις αυτές μισθών θα αφορούν όλα ανεξαιρέτως τα κλιμάκια των δημοσίων υπαλλήλων καιιδιαίτερα τα υψηλότερα. Οι εφιαλτικές αυτές μειώσεις θα συνοδευτούν με τη μετατροπή όλων τωνδημοσίων υπαλλήλων σε κρατικούς υπαλλήλους, πράγμα που, πέραν των άλλων, θα επιτρέπει τηναπεριόριστη και ανά πάσα στιγμή ευελιξία των μετακίνήσεων των εργαζομένων σε όλο το δημόσιο τομέα.
Οι πληροφορίες που παροχέτευσε η κυβέρνηση σχετικά με το νέο μισθολόγιο και οι οποίες προσπαθούν να εμφανίσουν ότι δεν θίγεται από αυτό η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων είναι παντελώς παραπλανητικές και αποπροσανατολιστικές, ενώ αποσκοπούν στη διαίρεση και τονκατακερματισμό των δημοσίων υπαλλήλων. Διότι είναι αδύνατον, λογικά, με νέο μισθολόγιο που θα εμπεριέχει μεσοσταθμικά μείωση μισθών πάνω από 20%, να περιλαμβάνονται σε αυτόοποιεσδήποτε αυξήσεις και πολύ περισσότερο είναι αδύνατον να επιτευχθεί τόσο μεγάλη μεσοσταθμική μείωση χωρίς να θιγεί, και μάλιστα σοβαρά, η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ISKRA, θα υπάρξει μείωση μισθών, η οποία θα ξεκινά από το κατώτατο εισαγωγικό κλιμάκιο και θα κλιμακώνεται, όπως παραδέχεται σε αυτό το σημείο και η κυβέρνηση,έως πάνω από 40%.
Παραθέτουμε με κάθε επιφύλαξη ρεπορτάζ σχετικά με το ενιαίο - μισθολόγιο πεινολόγιο, από το in.gr
Aπώλειες για τα «ρετιρέ»
Ανώτατο μισθό 2.200 ευρώ και αύξηση του βασικού στα 780 προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο
 Στα 2.200 ευρώ μειώνεται ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο, χωρίς το επίδομα θέσης ευθύνης και το πριμ παραγωγικότητας, βάσει των στοιχείων που -σύμφωνα με πληροφορίες- παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο, για το ενιαίο μισθολόγιο που θα ισχύσει από 1η Νοεμβρίου 2011.
Αντίθετα, στα 780 ευρώ -από 711 που είναι σήμερα- αυξάνεται ο βασικός κατώτατος μισθός του Δημοσίου, για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να προσεγγίσει το βασικό μισθό στον ιδιωτικό τομέα.
Σημειώνεται ότι μαζί με τα επιδόματα θέσης και παραγωγικότητας, ο ανώτατος μισθός εκτιμάται ότι θα κυμανθεί περίπου στα 2.700 ευρώ το μηνά. Γεγονός, που σημαίνει ότι τα «ρετιρέ» του Δημοσίου θα υποστούν απώλειες που θα κυμαίνονται ως και 1.500 ευρώ το μήνα.
Με βάση τα προαναφερθέντα συνεπάγεται, όπως εξήγησε ο υπουργός, ότι το 14,5% των υπαλλήλων θα υποστεί μεγάλες μειώσεις, για το 78% δεν θα αλλάξει κάτι, ενώ για το 7,5% θα υπάρξει μικρή αύξηση.
Και επειδή οι απώλειες για τα λεγόμενα ρετιρέ του δημοσίου μπορούν να φτάσουν, όπως προαναφέρθηκε, μέχρι και 1.500 ευρώ μηνιαίως υπάρχουν σκέψεις αυτό να γίνει τουλάχιστον σταδιακά.
Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι για τους υπαλλήλους ο μισθός των οποίων θα μειωθεί από 25% και πάνω, εξετάζεται το ενδεχόμενο η μείωση να γίνει σταδιακά.
Παραθέτουμε παρακάτω τα στοιχεία του βαθμολογίου, όπως δηημοσιεύονται σε διάφορες ιστοσελίδες:
Το νέο σύστημα αξιολόγησης καθορίζει τον τρόπο τόσο των βαθμολογικών προαγωγών, όσο και της μισθολογικής εξέλιξης, αφού συνδέει τις αποδοχές ως κίνητρο για τη διάκριση και τη βαθμολογική προαγωγή.
Μεταξύ άλλων, οι θέσεις ευθύνης (Γεν. Δ/ντής, Δ/ντής, Τμηματάρχης) σε όλο το δημόσιο τομέα και τα ΝΠΔΔ θα προκηρύσσονται ανοιχτά, ενώ προβλέπεται η συγκρότηση συλλογικών οργάνων για τη διενέργεια δημόσιων διαγωνισμών και διαδικασιών αξιολόγησης, παρακολούθησης και παραλαβής με κλήρωση.
Πιο αναλυτικά, οι υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της κεντρικής ή αποκεντρωμένης διοίκησης, διοικούνται, όσον αφορά στα θέματα κινητικότητας μεταξύ υπηρεσιών διαφορετικών Υπουργείων ή αποκεντρωμένων διοικήσεων, από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον οικείο, κατά περίπτωση, Υπουργό. Οι υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της κεντρικής ή αποκεντρωμένης διοίκησης μπορούν να μετακινούνται στις υπηρεσίες των Υπουργείων και των αποκεντρωμένων διοικήσεων, με κοινή απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και των οικείων κατά περίπτωση Υπουργών των υπηρεσιών προέλευσης και υποδοχής των υπαλλήλων.
Oι βαθμοί
Οι θέσεις όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης – Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) – κατατάσσονται σε έξι (6) συνολικά βαθμούς, κατά φθίνουσα σειρά, ως εξής:
Βαθμός Α

Βαθμός Β

Βαθμός Γ

Βαθμός Δ

Βαθμός Ε

Βαθμός ΣΤ

Οι θέσεις προσωπικού της κατηγορίας Ειδικών θέσεων (ΕΘ) κατατάσσονται στους βαθμούς 1ο και 2ο και αμείβονται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.
Εισαγωγικός βαθμός για όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης προσωπικού είναι ο Βαθμός ΣΤ και καταληκτικός, ο Βαθμός Α για την ΠΕ και ΤΕ κατηγορία, ο Βαθμός Β για τη ΔΕ κατηγορία και ο Βαθμός Γ για την ΥΕ κατηγορία. Οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος συναφούς με τα αντικείμενα, στα οποία είναι δυνατόν, κατά τις οργανικές διατάξεις της υπηρεσίας τους, να απασχοληθούν, κατατάσσονται, ως δόκιμοι στο Βαθμό Δ. Οι κάτοχοι αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας, συναφούς με τα αντικείμενα, στα οποία είναι δυνατόν, κατά τις οργανικές διατάξεις της υπηρεσίας τους, να απασχοληθούν, κατατάσσονται, ως δόκιμοι στο Βαθμό Ε. Οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατατάσσονται, ως μόνιμοι, στο Βαθμό Δ.
Οι υπάλληλοι που έχουν πριν το διορισμό ή την πρόσληψή τους αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει διανυθεί με τα ίδια ή αντίστοιχα τυπικά προσόντα της κατηγορίας στην οποία ανήκουν κατά το χρόνο της ένταξης, μπορούν να την αναγνωρίσουν για τη βαθμολογική και μισθολογική τους ένταξη, μέχρι επτά (7) έτη κατ' ανώτατο όριο, ύστερα από ουσιαστική κρίση του υπηρεσιακού συμβουλίου.
Οι υπάλληλοι, όλων των κατηγοριών, διανύουν δοκιμαστική περίοδο δύο ετών, στο βαθμό που εισάγονται.
Οι προαγωγές
Για την προαγωγή από βαθμό σε βαθμό, που διενεργείται από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο μία φορά το χρόνο, λαμβάνεται υπόψη:
α) η αξιολόγηση του υπαλλήλου στο πλαίσιο του συστήματος αξιολόγησης και συγκεκριμένα:

αα) η απόδοσή του που μετράται με βάση το βαθμό επιτυχούς ή μη υλοποίησης της στοχοθεσίας και

ββ) οι διοικητικές ικανότητές του και η συμπεριφορά στην υπηρεσία (σσ πως μετριέται η συμπεριφορά στην υπηρεσία;) ,

β) το ανώτατο ποσοστό, επί τοις εκατό, προαγωγής στον επόμενο βαθμό, των κρινόμενων υπαλλήλων

γ) ο προβλεπόμενος ελάχιστος χρόνος παραμονής στο Βαθμό.

Για την προαγωγή από βαθμό σε βαθμό, η απόδοση του κρινόμενου υπαλλήλου λαμβάνεται υπόψη σε ποσοστό 70% τουλάχιστον επί του συνόλου, που αφορά στα λοιπά κριτήρια αξιολόγησης των ουσιαστικών και άλλων προσόντων, όπως ορίζονται ειδικότερα από το σύστημα αξιολόγησης. Προκειμένου για την προαγωγή από το Βαθμό Β στο Βαθμό Α το ποσοστό αυτό είναι 80% τουλάχιστον.
Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η ικανότητα, η απόδοση ιδίως σε σχέση με τους προβλεπόμενους στόχους, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο μονάδας και η συμπεριφορά του υπαλλήλου στην υπηρεσία, αποτελούν αντικείμενο περιοδικής εκθέσεως αξιολόγησης, που συντάσσεται κάθε χρόνο.
Οι προαγωγές από βαθμό σε βαθμό, για όλες τις κατηγορίες προσωπικού, γίνονται με βάση ποσόστωση επί των κάθε φορά κρινομένων, ως εξής:
-Από το Βαθμό ΣΤ στο Βαθμό Ε: μέχρι και 100% των κρινόμενων υπαλλήλων,

- Από το Βαθμό Ε στο Βαθμό Δ: μέχρι και 90% των κρινόμενων υπαλλήλων,

- Από το Βαθμό Δ στο Βαθμό Γ: μέχρι και 80% των κρινόμενων υπαλλήλων,

- Από το Βαθμό Γ στο Βαθμό Β: μέχρι και 60% των κρινόμενων υπαλλήλων.

- Από το Βαθμό Β στο Βαθμό Α: μέχρι και 20% των κρινόμενων υπαλλήλων.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, η οποία εκδίδεται μετά από εκτίμηση τόσο των υπηρεσιακών αναγκών όσο και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων τουλάχιστον ανά διετία, τα προαναφερόμενα ποσοστά μπορούν να καθορίζονται διαφορετικά. Στις περιπτώσεις που ο υπάλληλος τύχει αρνητικής κρίσης για προαγωγή χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στην κρίση για προαγωγή για τα επόμενα δύο έτη. Επίσης προβλέπεται χρόνος που απαιτείται να διανυθεί σε κάθε βαθμό για προαγωγή στον επόμενο.

Ποιους αφορά το νέο σύστημα

Στο πεδίο εφαρμογής του νέου συστήματος υπάγονται οι μόνιμοι και δόκιμοι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ):

α) του Δημοσίου,

β) των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α' και β΄ βαθμού,

γ) των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων ΟΓΑ ,

δ) οι εκπαιδευτικοί,

ε) οι υπάλληλοι της Γραμματείας των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, των Έμμισθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας,

στ) οι κληρικοί και διάκονοι,

ζ) οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου και μόνιμοι αγροτικοί ιατροί,

η) οι υπάλληλοι της Βουλής, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στον Κανονισμό της και

θ) οι υπάλληλοι των Ανεξάρτητων Αρχών

ι) οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων των ΟΤΑ α' και β' βαθμού,

ια) οι υπάλληλοι των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε),

ιβ) οι υπάλληλοι των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων,

ιγ) το προσωπικό των νομικών προσώπων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού και των λοιπών εκκλησιών, δογμάτων που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για τους υπάλληλους των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου Ν.Π.Ι.Δ. που ανήκουν στο κράτος ή σε Ν.Π.Δ.Δ. ή σε Ο.Τ.Α., καθώς και για τους υπάλληλους των δημοσίων επιχειρήσεων, οργανισμών και ανώνυμων εταιρειών, που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του Κεφαλαίου Α' του ν.3429/2005 (ΦΕΚ 314 Α') θα οριστούν συγκεκριμένοι ανώτατοι μισθοί ανά εκπαιδευτική κατηγορία και στόχοι στο κατά κεφαλήν μισθολογικό κόστος.
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθορίζονται ανάλογα οι αποδοχές του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.
Δεν υπάγονται στις διατάξεις, οι κατηγορίες υπαλλήλων ή λειτουργών που ορίζονται στις διατάξεις του Μέρους Β' του ν.3205/2003, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει (ειδικά μισθολόγια).


Αποκάλυψη: Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα και οφείλει να τη σώσει!
Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις του Γερμανού καθηγητή της Ιστορίας της Οικονομίας, κ. Albrecht Ritsch, στο περιοδικό Spiegel, σχετικά με το ενδεχόμενο η Ελλάδα κάποια στιγμή να διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σε μία μακροσκελέσταση συνέντευξη, με τίτλο «η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός χρέους του 20ου αιώνα», παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με τη σημερινή οικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης, το ζήτημα της Ελλάδας αλλά και για τον τρόπο, με τον οποίο η Γερμανία έγινε η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης.
Ο καθηγητής Ritsch, μάλιστα, ανατρέπει την εικόνα που έχουμε για τα θεμέλια του γερμανικού οικονομικού θαύματος και αποκαλύπτει το γεγονός πως η ευημερία της σημερινής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας χτίστηκε πάνω στη μεγαλοψυχία των υπόλοιπων Ευρωπαίων που δεν διεκδίκησαν τις πολεμικές επανορθώσεις. «Συγκριτικά (με τις χρεοκοπίες της Γερμανίας το 19ο αιώνα), λοιπόν, τα χρέη της Ελλάδας είναι μηδαμινά», αποκάλυψε ο Γερμανός οικονομολόγος, ο οποίος δε δίστασε να τονίσει πως, εάν οι Έλληνες ξυπνήσουν και γίνουν επιθετικοί, μπορεί να θυμηθούν τις παλιές τους διεκδικήσεις, για τις οποίες, σε περίπτωση που δικαιωθούν, θα «πάρουν ακόμα και τα σώβρακα των Γερμανών»!
Ο δημοσιογράφος, μάλιστα, του Spiegel έδειξε να αιφνιδιάζεται από τις τοποθετήσεις για το θέμα του κ. Ritsch, ωστόσο ο καθηγητής συνέχισε να κατακεραυνώνει τη στάση των συμπατριωτών του να φέρονται στην Ελλάδα ως τον αποδιοπομπαίο τράγο της Ευρώπης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «θα έπρεπε αντίθετα να είμαστε ευγνώμονες, να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς εδώ παίξουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς».
Ωστόσο ο Γερμανός επιστήμονας θεωρεί πιθανή μια ελληνική χρεοκοπία, κάνει ωστόσο μια ρεαλιστική προσέγγιση, καλώντας τους πιστωτές της Ελλάδας να επιμεριστούν το κόστος, όπως έγινε και τη δεκαετία του 50′ με την Γερμανία. «Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μόνη της να πληρώσει τα χρέη», τόνισε, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί πως οι εταίροι και περισσότερο οι Γερμανοί έχουν υποχρέωση να σώσουν τη χώρα μας.
Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, ωστόσο, το άφησε για το τέλος, υποστηρίζοντας με τόλμη πως το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο, επειδή δεν αναγκάστηκε να πληρώσει, όταν χρεοκόπησε, με την ανοχή των χωρών, στις οποίες χρώσταγε. Με αυτή τη βάση, οφείλουν όλοι οι Ευρωπαίοι και ειδικότερα οι Γερμανοί να δώσουν στην Ελλάδα την ευκαιρία να κάνει μία νέα αρχή…


Συγκεντρωση 6 ομοσπονδιών 30 σωματείων. Κλειστές αυτή τη στιγμή Σταδίου, Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Β. Σοφίας και η πλατεία Συντάγματος. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους οι ταξιτζήδες συνεχίζουν για δεύτερη μέρα την 24ωρη απεργία και πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο. Την ίδια ώρα, στην πλατεία Συντάγματος, στο ύψος της Ερμού έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι όλων των φορέων του δημοσίου που διαμαρτύρονται για την εργασιακή εφεδρεία. Μαζί τους και οι εργαζόμενοι της ΑΔΕΔΥ
"Με τους αγώνες μας θα ανατρέψουμε την πολιτική αυτή αλλιώς θα ανατρέψουμε την κυβέρνηση αυτή. Ήδη έχουμε ξεκινήσει και άλλες συνεργασίες με άλλες κοινωνικές ομάδες ενω την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθούμε με την ΕΣΕΕ και τον φαρμακευτικο σύλλογο", δήλωσε ο κ. Λυμπερόπουλος. Οι ιδιοκτήτες ταξί και ο πρόεδρός τους Θύμιος Λυμπερόπουλος συγκεντρώθηκαν στις 17:00 στα γραφεία του ΣΑΤΑ και από εκεί ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.
Τώρα στο Σύνταγμα και έξω από το υπουργείο Οικονομίας, αυτό το ανησυχητικό για το πολίτευμα σύνθημα κραυγάζουν απεγνωσμένοι εργαζόμενοι, συνδικάτα, που διαδηλώνουν κατά ομάδες σωματείων.
Όπως δηλώνει το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Γ. Παναγιωτακόπουλος Υπάρχει κοινός νους; Σκέφτεται κανείς σ’ αυτή την κυβέρνηση;
Και καλά η κυβέρνηση, αλλά κανείς από όσους υπερψηφίζουν αυτά τα μέτρα δεν κατανοεί, δεν του λένε οι ψηφοφόροι του ότι δεν...
έχουν ν’ αγοράσουν πλέον τα απαραίτητα για επιβίωση;
Είναι όλοι και όλες τόσο ανάλγητοι, χοντρόπετσοι;
Αυτή η νεοφιλελεύθερη κλίκα, που οδηγεί το λαό μας;

Έξω σχεδόν από κάθε Υπουργείο βρίσκονται διαδηλωτές διαφόρων φορέων αυτή την ώρα. Συγκεκριμένα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας βρίσκονται σε εξέλιξη, έξω από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς επίσης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στους δρόμους ιδιαίτερα γύρω από το κέντρο επικρατεί κομφούζιο.

Χαμός έγινε έξω από το Υπουργείο Οικονομικών την ώρα που δύο χαμηλόβαθμα στελέχη προσπάθησαν να συναντήσουν τον Ευ. Βενιζέλο.Οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί εκεί από νωρίς το πρωί στο υπουργείο, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης . Μόλις αντιλήφθηκαν τους δύο τροϊκανούς άρχιζαν να τους φωνάζουν «Go,go!» ζητώντας τους να αποχωρήσουν.

Η αρχή έγινε νωρίς το πρωί, όταν περίπου 100 εργαζόμενοι του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μπλόκαραν την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών.
Από τις 07:00 το πρωί, οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στην είσοδο του υπουργείου και προειδοποιούν πως αν δεν συναντηθούν με τον υπουργό δεν πρόκειται να φύγουν. Όπως είπαν, είναι αποφασισμένοι να μείνουν εκεί ακόμη και 48 ώρες, με στόχο να μην αφήσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δει την τρόικα.
Κανείς δε μπαίνει και κανείς δε βγαίνει από το υπουργείο. Όπως είπαν οι εργαζόμενοι, θα επιτρέψουν την είσοδο μόνο σε συναδέλφους τους, που θέλουν να πάρουν εξουσιοδότηση.
Καταλήψεις, όμως, γίνονται και σε άλλα πέντε υπουργεία...
- 50 άτομα βρίσκονται στο υπουργείο Εσωτερικών, στη Βασ. Σοφίας
- 50 άτομα στο υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου
- 30 άτομα στο Δικαιοσύνης, στη Μεσογείων
- 30 άτομα στο υπουργείο Οικονομίας
- 50 άτομα στο Υγείας, στην Αριστοτέλους και
- 50 άτομα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη.
- 50 άτομα στο παράρτημα του υπουργείου Εργασίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος
- 10 άτομα στο Αγροτικής Ανάπτυξης
- 30 άτομα στο Γενικό Λογιστήριο (30 άτομα)
Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ τονίζει πως "οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα". 
Στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου