Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣ ΜΕΡΚΕΛ: ΙΔΟΥ ΤΟ ''ΠΡΟΤΕΚΤΡΟΡΑΤΟ'' ΣΑΣ!

ΜΕΡΚΕΛ: ΤΗΡΗΣΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...
ΓΑΠ: ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΑΣ
ΜΕΡΚΕΛ - ΓΑΠ: ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η συνάντηση την Τρίτη (27.9) το βράδυ του Γ. Παπανδρέου με την Α. Μέρκελ στο Βερολίνο έμοιαζε περισσότερο με τη θλιβερή
επίσκεψη του "γκαουλαϊτερ" της επαρχίας στην έδρα του Δ΄ Ραϊχ, προκειμένου να δώσει διαβεβαιώσεις πίστης στην καγκελάριο ηγεμόνα. Ο ΓΑΠ από την πλευρά του, σε μια άλλη εκδοχή της
γνωστής εμφυλιοπολεμικής ρήσης της "ιδού ο στρατός σας", εξέφρασε την "ισχυρή βούληση" της κυβέρνησης για "πιστή τήρηση" των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα!
Η συνάντηση Μέρκελ - ΓΑΠ στο Βερολίνο σηματοδοτεί μια ακόμα μεγαλύτερη και αυστηρότερη υποταγή της κυβέρνησης στη Γερμανική κηδεμονία, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα τηναγριότερη λεηλασία της οικονομίας και των εργαζομένων το επόμενο διάστημα!
Με μια άνευ προηγουμένου κυνικότητα και αλαζονία η φράου Μέρκελ ζήτησε επιτακτικά την πλήρη καιπιστή τήρηση από την Ελλάδα όλων των προϋποθέσεων (λεηλασίας και κατεδάφισης) που έχει θέσει η τρόικα, προκειμένουν να ακολουθήσει η Γερμανική "βοήθεια"...!
Η Α. Μέρκελ εξίσου κυνικά εξέφρασε την ιδιαίτερη "ικανοποίησή" της για το "task force" υπό τον Γερμανό τοποτηρητή Χόρστ Ραϊχ-ενμπαχ που βρίσκεται στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα έχε μπει, πλέον, σε μια νέα φάση ακόμα αγριότερης και σκληρότερης "αποικιοποίησης"!
Το τίμημα της χώρας το χειρότερο δυνατό, προκειμένου να διασωθεί το σύστημα και η ευρωζώνη από τη μόνη υπαρκτή εναλλακτική λύση απέναντι στη μνημονιακή αποικιοποίηση: τη στάση πληρωμών για το χρέος, την έξοδο από το ευρώ, την αμφισβήτηση της ΕΕ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και μιανέα προοδευτική πορεία!




Με σκοπό τη σφαιρικότερη ενημέρωσή σας παραθέτουμε σχετικό ρεπορτάζ από την διαδικτυακή πύλη in.gr



Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Στήριξη υπό τον όρο η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της υποσχέθηκε η Μέρκελ



Η Γερμανία έχει κάθε διάθεση να βοηθήσει, όμως η Ελλάδα πρέπει να καλύψει τις υποχρεώσεις της δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πριν από το επίσημο δείπνο με τον πρωθυπουργό. Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την πλήρη εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων.

Η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αναγνωρίζει πως οι αδυναμίες του ενός είναι αδυναμία όλων, και η δύναμη του ενός είναι δύναμη όλων, τονίζοντας:

«Περιμένουμε από την Ελλάδα να τηρήσει όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η τρόικα και μετά θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να τη βοηθήσουμε στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης».

Η κυρία Μέρκελ αναγνώρισε παράλληλα ότι οι Έλληνες «σηκώνουν μεγάλο βάρος» και πληρώνουν για πράγματα που δεν ευθύνονται άμεσα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για το task force, υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ, που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης τόσο για αλλαγές και πιστή τήρηση των μέτρων, όσο και για την αντιμετώπιση της κρίσης, όσο και για την δημιουργία ανταγωνιστικής οικονομίας στην Ελλάδα.

Επίσης, εξέφρασε ικανοποίηση για το task force, γιατί, όπως πρόσθεσε, η Ελλάδα έχει ανάγκη από την τεχνογνωσία για να μπορέσει να αναδείξει «τις δυνάμεις και τα πλεονεκτήματά μας».

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για «κακοφωνία σε διεθνές επίπεδο» που δημιουργεί ανασφάλεια, ενώ σχετικά με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου είπε ότι συνιστούν ισχυρό μήνυμα και πρόσθεσε ότι «όλοι είμαστε αποφασισμένοι, ο καθένας από την μεριά του για μια ισχυρή Ευρώπη και ένα ισχυρό ευρώ».

Ταυτόχρονα ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα στήριξης από τους ευρωπαίους εταίρους προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος υφίσταται μεγάλες θυσίες.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως πολύ θετική χειρονομία την πρόσκληση να απευθυνθεί στους Γερμανούς βιομήχανους, ενώ σε ό,τι αφορά τις ελληνογερμανικές σχέσεις τις χαρακτήρισε «άριστες» τόσο σε διμερές, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης, ότι η Ελλάδα πέραν της αντιμετώπισης της κρίσης, θα αναδείξει και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τόσο για να σταθεί στα δικά της πόδια, όσο και για να συνεισφέρει σε μια ισχυρή Ευρώπη.

Ερωτηθείς για τους στόχους της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι κατ' αρχήν η μείωση του ελλείμματος και ως συνέχεια αυτού εξέφρασε την ελπίδα ότι την άνοιξη του 2012 η ελληνική οικονομία θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Τέλος, στην ερώτηση αν θα ενισχυθεί περαιτέρω ο EFSF, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο γερμανικός κυβερνητικός σχηματισμός θα έχει την πλειοψηφία ώστε να ανταποκριθεί στα δέοντα.

http://iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου