Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ..Ο GAP ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ...

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!
 Πριν απο λίγα λεπτά έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός ματαίωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου και θα βρισκόταν για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Πληροφορίες του ΟΛΥΜΠΙΑ, αναφέρουν ότι η εξέλιξη αυτη ήρθε μετα την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ευαγγελο Βενιζελο και τα όσα του είπε για το κρίσιμο Ecofin που μόλις ολοκηρωθηκε στην
Πολωνία. Ο Γ. Παπανδρέου ήταν απο χθες στο Λονδίνο και θα πετούσε σήμερα για τη Νέα Υόρκη. Η επίσημη δικαιολογία της ματαιωσης, φέρεται να είναι το άσχημο κλίμα μέσα στο χθεσινό Eurogroup και στο
σημερινό Ecofin, στο οποίο συμμετείχε και ο Αμερικανός Υπουργος Οικονομικων που λέγεται ότι έφυγε απογοητευμένος απο τους χειρισμούς της Ευρώπης και κυρίως της Γερμανίας, μια χώρα που πλέον αντιμετωπίζει σημαντικό πολιτικό πρόβλημα στο εσωτερικό της.
Πηγη
Ανανέωση

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Ecofin στην Πολωνία τόνισε ότι είναι έτοιμος να λάβει και νέα μέτρα, αν δεν πειστεί η τρόικα ότι αρκεί το τέλος μέσω ΔΕΗ για να κλείσουν οι “τρύπες”.
Η δήλωση Βενιζέλου:
«Το βασικό συμπέρασμα αυτής της τριήμερης συνόδου του Eurogroup και του Ecofin, με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των διεθνών οικονομικών θεσμών και του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών, είναι πως ζούμε μέσα σε ένα ιδιαίτερα ρευστό και νευρικό περιβάλλον και διεθνές και ευρωπαϊκό. Αυτή η ρευστότητα και η νευρικότητα, επιβάλλει σε μας να πάρουμε τώρα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να προστατέψουμε τον εαυτό μας, την πατρίδα μας.
Το ζήτημα δεν είναι μόνο να μειώσουμε το έλλειμμα και να φτάσουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα, ούτε μόνο να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτά. Αυτά από μόνα τους είναι θεμελιώδη και σημαντικά, αλλά το ζητούμενο είναι ακόμη σημαντικότερο. Είναι να μη βρεθούμε μέσα σε μία περιδίνηση, όχι επειδή εμείς δεν εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας – τις υποχρεώσεις θα τις εκπληρώσουμε- αλλά γιατί το σύστημα οικονομικής διακυβέρνησης δεν λειτουργεί, γιατί υπάρχουν αμφιθυμίες, αρρυθμίες, καθυστερήσεις. Και μπορεί όλα αυτά να είναι επικίνδυνα και βλαπτικά για την Ευρωζώνη και για τους εταίρους μας, αλλά για μας μπορεί να είναι καταστροφικά”.
Βενιζέλου - Σαμαρά
Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα στο χθεσινό Eurogroup
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο την οικονομία και την κρίση χρέους της χώρας μας. Πριν από λίγο, και μετά την ανακοίνωση της αναβολής του ταξιδιού του Γιώργου Παπανδρέου στη Νεά Υόρκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.
O κύριος Βενιζέλος τον ενημέρωσε για το (ιδιαίτερα αρνητικό) κλίμα, που συνάντησε στο χθεσινό Eurogroup, στην Πολωνία και τις πιέσεις των Ευρωπαίων εταίρων μας για τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δυσκολία εφαρμογής και υλοποίησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, με επίκεντρο φυσικά το χαράτσι στα ακίνητα.
Η τηλεφωνική επικοινωνία ήταν σύντομη και δεν αποκλείεται να επαναληφθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Πηγή: 24h

Με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη επικοινώνησε το απόγευμα του Σαββάτου ο Ευάγγελος Βενιζέλος και του εξήγησε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του προέδρου του ΛΑΟΣ, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε την διεξαγωγή εκλογών, εάν δεν υπάρξει συνεννόηση της κυβέρνησης με τη ΝΔ. Οπως είπε ο ίδιος συνεργάτης ο κ. Καρατζαφέρης είπε στον κ. Βενιζέλο «αν δεν τα βρείτε με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, προχωρήστε σε εκλογές, γιατί τα δυο μεγάλα κόμματα δεν έχετε δικαίωμα να θάψετε τις προσδοκίες των ελλήνων».

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου