Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ …


Όλοι οι διαδηλωτές συγκεντρώνονται στην πλατεία όπου και θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση. Περικυκλωμένοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Συαδιακά ανοίγουν οι δρόμοι στο κέντρο, κανονικά η κυκλοφορία στην Αμαλίας.  
Χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, καθηγητές, δάσκαλοι αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι ξεκίνησαν από τα Προπύλαια προς τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία. Συγκεκριμένα, φοιτητές από τα πολυτεχνεία της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, του Βόλου και της Λάρισας μετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Μαζί τους ΟΛΜΕ, ΔΟΕ,
ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Μαζικές πορείες, κλειστές Σταδίου και ΠανεπιστημίουΣε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα οι πορεία των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ οι οποίοι πέρασαν από το υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος, έκαναν μια μικρή στάση και τώρα κατευθύνονται στα Προπύλαια όπου έχει ξεκινήσει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για να ενώσουν τις φωνές τους με τους μαθητές και τους φοιτητές που αντιδρούν στο νόμο -πλαίσιο για τα ΑΕΙ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ άνοιξαν το χορό των συλλαλητηρίων
στο κέντρο της Αθήνας. Στις 13:00, στα Προπύλαια, το πανεκπαιδευτικό.Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, που αντιδρούν στις μετατάξεις, την εργασιακή εφεδρεία και την έκτακτη εισφορά, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας τους, στην οδό Καρόλου και από εκεί, μέσω της Ομόνοιας, κάνουν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.
«Κατεβαίνει» στο Σύνταγμα η «Αύρα» - Στις 13:00 το
πανεκπαιδευτικό
 Μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές, δημόσιοι υπάλληλοι θα συγκεντρωθούν σε λιγότερο από μια ώρα στα Προπύλαια για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Θα πορευτούν στη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην Παιδεία (κυρίως), για τα νέα μέτρα, τα χαράτσια, τις έκτακτες εισφορές, τις απολύσεις την εφεδρεία.
 Εκεί, θα τους περιμένει η «Αύρα», το όχημα της αστυνομίας που εκτοξεύει νερό κατά των διαδηλωτών.
Ζητάνε πίσω τα βιβλία τους
Συγκεντρωμένοι στην Ομόνοια είναι αυτήν την ώρα μαθητές και φοιτητές οι οποίοι διαδηλώνουν κατά του νόμου-πλαισίου ενώ παράλληλα ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να τους δώσει πίσω τα βιβλία τους.
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, από φοιτητές, δάσκαλους και καθηγητές στο κέντρο της Αθήνας στη 1 το μεσημέρι.
Υπενθυμίζεται ότι οι δάσκαλοι έχουν κηρύξει σήμερα 24ωρη απεργία και οι καθηγητές τρίωρες στάσεις εργασίας.
Την ίδια ώρα κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στην Ομόνοια, μετά την πορεία που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ προς το υπουργείο Οικονομικών.
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ GAP…Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης
Περίπου 150 άτομα, μεταξύ των οποίων σπουδαστές και φοιτητές, βρίσκονται αυτή την ώρα στην εκκλησία της Ευαγγελιστρίας στη Ν. Ερυθραία, δίπλα στο σπίτι του ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΥ πρωθυπουργού. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Στο σημείο βρίσκονται τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ. Η περιοχή έχει αποκλειστεί. 


Πόλεμος και στα σώματα ασφαλείας. Το casus beli με το οποίο κατέληγαν την χθεσινή ανακοίνωση τους οι Ομοσπονδίες των αστυνομικών με αφορμή το θέμα των μεταθέσεων, και νόημα είχε και περιεχόμενο.
Νόημα γιατί το εννοούσαν και περιεχόμενο το οποίο θ' αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε λίγο ξεκινώντας από την Λέσχη Αξιωματικών επι της Βασιλίσσης Σοφίας. Προετοιμάζονται καταδρομικής φύσης "χάπενινγκ" σε ... στόχους που δεν έχουν ανακοινωθεί.
 Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και η δική μας απορία είναι η εξής: Πού θα εστιάσουν άραγε την προσοχή τους στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ή στους εξεγερμένους "συντρόφους" τους;

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι
Nέα στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, θα κάνουν την Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ. Στη γενική συνέλευση που θα γίνει την ίδια μέρα αναμένεται να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, ενώ ανάλογες συνελεύσεις θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και τονίζουν ότι ήδη έχει μειωθεί το προσωπικό των εταιριών των αστικών συγκοινωνιών, κατά 20%, ενώ ακόμη υπάρχουν 200 υπάλληλοι που περιμένουν το σχετικό ΦΕΚ για να μεταταχθούν.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές λείπουν περίπου 1.000 οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η κανονική εκτέλεση του προγράμματος των δρομολογίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 366 τρόλεϊ που υπάρχουν στο αμαξοστάσιο, δεν μπορούν να βγουν στους δρόμους πάνω από 200, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Χειρόφρενο για 24 ώρες τραβούν ξανά τα μέσα σταθερής τροχιάς

Νέος γύρος ταλαιπωρίας περιμένει αύριο τους Αθηναίους, καθώς οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ αποφάσισαν να προχωρήσουν αύριο σε νέα 24ωρη απεργία.
Στο μεταξύ, όπως έγινε πριν από λίγο γνωστό, χειρόφρενο θα τραβήξουν και ταξί για 48 ώρες, από τις 5 το πρωί της Τρίτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης.

Άγριο μαχαίρι σε όλες τις συντάξεις - Πρόεδρος συνταξιούχων ΟΤΕ: "Δεκάδες απελπισμένοι συνταξιούχοι απειλούν να αυτοκτονήσουν!"
- 14,8% των συντάξεων είναι από 1.050 ευρώ και πάνω
- 5,5% των συντάξεων είναι από 900 εώς 1.050 ευρώ
- Στους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών χιλιάδες τρίτεκνες μητέρες και υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που εξαναγκάστηκαν σε εθελούσια έξοδο

Δε σταματούν να χτυπούν τα τηλέφωνα από το πρωί στα σωματεία των συνταξιούχων όλης της χώρας καθώς τα άγρια μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες βράδυ αφορούν τους συνταξιούχους σχεδόν στο σύνολό τους.
Όσο και εάν η κυβέρνηση προσπαθεί να "πλασάρει επικοινωνιακά" ότι βάζει χέρι στις πιο μεγάλες συντάξεις, η αλήθεια είναι πως με τη μείωση του αφορολογήτου βάζει χέρι ακόμη και στις συντάξεις των 400 ευρώ.

1.200.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ

Όπως αποκάλυψε στο Νewsit o γενικός γραμματέας συνταξιούχων του ΙΚΑ, Μανώλης Ραλλάκης οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων πλην ΟΓΑ είναι αυτή τη στιγμή 1.200.000.
Από αυτούς το 14,8% δηλαδή 177.600 συνταξιούχοι λαμβάνουν σύνταξη από 1.050 ευρώ μικτά και πάνω και άρα θίγονται άμεσα με την μείωση του 20% που αποφάσισε η κυβέρνηση για τις συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ μικτά.
Το 5,5% δηλαδή 66.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν από 900 εώς 1.050 ευρώ μικτά και άρα θίγονται άμεσα από τη μείωση του αφολογήτου. Το ίδιο συμβαίνει όμως και στις πολύ χαμηλές συντάξεις ακόμη και των 400 ευρώ.

ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΚΟ ΠΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 55 ΕΤΩΝ

Χιλιάδες είναι και οι συνταξιούχοι κάτω των 55 ετών που θίγονται περισσότερο καθώς από αυτούς η κυβέρνηση θα πάρει σχεδόν τη μισή σύνταξη, δηλαδή το 40% των αποδοχών τους. Πρόκειται το πλείστον για τρίτεκνες μητέρες και υπαλληλους ΔΕΚΟ που εξαναγκάστηκαν να βγουν στη σύνταξη μέσω του λαμπρού σχεδίου της εθελουσίας εξόδου που η ίδια κυβέρνηση (του ΠΑΣΟΚ) εμπνεύστηκε και υιοθέτησε. Οπως επεσήμανε ο κύριος Ραλλάκης ο οποίος πρόσθεσε "προκειται για μια ξεκάθαρη εξόντωση των συνταξιούχων. Είναι ένα απάνθρωπο και ρεβανσιστικό μέτρο της κυβέρνησης".

ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Από τους 200.000 συνταξιούχους τους Δημοσίου οι μισοί, δηλαδή 100.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν σύνταξη από 1.200 ευρώ μικτά και πάνω, άρα θίγονται άμεσα όπως λέει στο Νewsit ο πρόεδρος των συνταξιούχων του Δημοσιου, Παναγιώτης Βαβουγιός.
Από τους υπόλοιπους 100.000 συνταξιούχους, το 33% δηλαδή 33.000 συνταξιούχοι είναι κάτω των 55 ετών και είναι κυρίως τριτεκνες μητέρες και υπάλληλοι που εξαναγκάστηκαν σε συνταξιοδότηση μέσω της εθελουσίας.
Αλλά και οι υπόλοιοποι 67.000 συνταξιουχοι δεν την γλυτώνουν καθώς με τη μείωση του αφορολογήτου θίγονται και αυτοί.
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κύριος Βαβουγιός "από το πρωί έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στο σωματείο. Οι άνθρωποι κλαίνε. Δεν ξέρουν τι να κάνουν. Είμαστε όλοι σε απόγνωση".

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ

Οπως αποκαλύπτει στο Νewsit o πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΤΕ, Κώστας Λουκόπουλος "η κυβέρνηση τα εγκεφαλικά και τα εμφράγματα θα τα δικαιολογήσει κάπως. Τις αυτοκτονίες πως θα τις δικαιολογήσει; Από χθες το βράδυ γίνεται χαμός. Είναι δεκάδες αυτοί που λένε πως δεν αντέχουν άλλο. Εμένα με πήρε μια γυναίκα στο τηλέφωνο και μου είπε πως ο άντρας της έφυγε για να πάει να αυτοκτονήσει. Δεν ξέρω τι απέγινε. Ειμαστε σε τραγική κατάσταση".

Οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28 Σεπτεμβρίου. Θα ξεκινήσουν από την πλατεία Κοτζιά και θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου