Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Την Κυριακή ενώνουν τις φωνές τους οι Αγανακτισμένοι όλων των χωρών


ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ & ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Πού και πότε προγραμματίζονται Απροσπέλαστο θα είναι και σήμερα το κέντρο της πόλης αφού αναμένεται να
κλείσουν δρόμοι από τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες.Η αρχή θα γίνει στις 10:00 από τους νοσηλευτές που δίνουν ραντεβού στο Πολυτεχνείο προκειμένου να
εκφράσουν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στην εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές μισθών. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Στις 11:00 οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι» έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Στις 12:00 φοιτητές, μαθητές, καθηγητές και δάσκαλοι θα συναντηθούν στα Προπύλαια για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ την ίδια ώρα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών θα ξεκινήσει την πορεία του από την Ομόνοια προς τη Βουλή.

Στις 13:00 απόστρατοι αξιωματικοί θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις συντάξεων.

Συνεχίζεται η κατάληψη στην οδό Νίκης


Έκαναν πράξη την προειδοποίησή τους οι εργαζόμενοι του υπουργείου Ανάπτυξης και πέρασαν όλη τη νύχτα στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης, συνεχίζοντας την κατάληψη που άρχισε χθες το πρωί.

Οι εργαζόμενοι κατέλαβαν την είσοδο του υπουργείου στήνοντας μπλόκο στο κλιμάκιο της τρόικας ενώ εμπόδισαν και δύο χαμηλόβαθμα στελέχη της τρόικας που έφτασαν στο υπουργείο προκειμένου να συναντηθούν με τον Ευ. Βενιζέλο.

Η κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών συνοδεύτηκε χθες από κύμα καταλήψεων και σε πολλά ακόμα υπουργεία, όπου οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους κρατώντας μαύρες σημαίες και αναρτώντας πωλητήρια.

Την Κυριακή ενώνουν τις φωνές τους οι Αγανακτισμένοι όλων των χωρών



Κοινό «μέτωπο» με τους Αγανακτισμένους όλης της Ευρώπης προγραμματίζουν αυτή την Κυριακή οι Αγανακτισμένοι της Αθήνας.

Στο καθιερωμένο κάλεσμά τους στην πλατεία Συντάγματος θα συνδεθούν, πιθανώς μέσω οθονών, με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπου το κίνημα συνεχίζει να διαδηλώνει και να διεκδικεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου