Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Πρώτο θέμα στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι η έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μαρκούλ, στη Νότια Γαλλία.
Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά . Παρά το γεγονός ότι ήταν ένα από τα πιο παλιά πυρηνικά εργοστάσια της Γαλλίας, που υπήρχαν πολύ αυστηροί κανόνες ασφαλείας, ο ένα κλίβανο ο οποίος χρησιμεύει για να λιώνουν ραδιενεργά απόβλητα, εξερράγη.
H γαλλική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας (ASN) και η διαχειρίστρια
εταιρεία του πυρηνικού σταθμού διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει
διαρροή ραδιενέργειας. Ωστόσο σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και διεθνή δίκτυα, ο κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας είναι υψηλός .
Οι αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό . Δεκάδες σωστικά συνεργεία και ισχυρές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί.
Ο Γάλλος υπουργός Ενέργειας είναι σε ανοικτή γραμμή και ενημερώνει για οποιαδήποτε εξέλιξη τον Νικολά Σαρκοζί και τον πρωθυπουργό της χώρας, Φρανσουά Φιγιόν
REAL.GR


Έκρηξη σε γαλλικό εργοστάσιο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων στην Νότιο Γαλλία στην περιοχή Gard. Το εργοστάσιο Marcoule λειτουργεί στην περιοχή από το 1956 και βρίσκεται υπό την διοίκηση της γαλλικής υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας Commissariat à l'Énergie Atomique (CEA) και της εταιρείας Areva NC.,

Πρόκειται για μία γιγαντιαία εγκατάσταση όπου από το 1995 ανακυκλώνεται το πλουτώνιο των γαλλικών πυρηνικών εργοστασίων και παράγεται το υλικό MOΧ. Από την έκρηξη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν τρία.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου