Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Διεθνές ρεζίλι με τα καμώματα της κυβέρνησης

“Των οικιών ημών εμπιπραμένων, η κυβέρνηση άδει”
Διεθνώς ρεζίλι έγιναν η κυβέρνηση και ο Αντιπρόεδρός της, με αφορμή τα χθεσινά …. τηλεδιασκεψιακά καμώματα
Σύμφωνα με δημοσιογράφο της Wall Street Journal ύστερα από την λήξη της χθεσινής τηλεδιάσκεψης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και της τρόικας, το γραφείο τύπου του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας, έστειλε το παρακάτω χαρμόσυνο e-mail:“ Έκπληξη!!! Η Τηλεδιάσκεψη τέλειωσε πριν λίγο… Θα ακολουθήσει συνοπτική ανακοίνωση σύντομα…”

Προσέξτε τα τρία θαυμαστικά !!!
Αυτό, από μια χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα μίας οικονομικής καταστροφής, η οποία απειλεί να γονατίσει την παγκόσμια οικονομία.
Στην αρχή, το ύφος του e-mail προκάλεσε ορισμένα θετικά σχόλια στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια: Μήπως έρχονται καλά νέα; Μήπως οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια αναπάντεχη συμφωνία; Μήπως η τρόικα υποχώρησε από τα σκληρά αιτήματα της για απολύσεις στον δημόσιο τομέα και υποσχόμενη μια νέα δόση χρημάτων για να ξορκίσει την χρεοκοπία.
Στο τέλος βέβαια, η ανακοίνωση απλώς ανέφερε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την τρίτη. Καμία ουσιαστική είδηση, καμία συμφωνία, αλλά ούτε και Κάποια νύξη για ρήξη των συνομιλιών.

Αν λάβουμε υπόψη της πρόσφατη ρήξη στις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, μάλλον το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί πρόοδο, ότι η Ελλάδα κέρδισε άλλη μια ημέρα μάχης. Δεδομένης της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, μπορούμε να δικαιολογήσουμε και τα τρία θαυμαστικά της ανακοίνωσης.

http://blogs.wsj.com/marketbeat/2011/09/19/greek-finance-ministry-sends-oddly-cheery-e-mail/?mod=wsj_share_twitter

Ιδού και τα κυβερνητικά e-mail στα οποία αναφέρεται το δημοσίευμα:

Έκπληξη!!! Μόλις πριν λίγο τελείωση η τηλεδιάσκεψη…
Σύντομα αναμένεται μικρή ανακοίνωση…

Κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ, μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, και των εκπροσώπων της τρόικα (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) έγινε μία παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση. Αύριο το πρωί, οι τεχνικές ομάδες που θα βρίσκονται στην Αθήνα θα επεξεργαστούν περαιτέρω ορισμένα στοιχεία και η τηλεδιάσκεψη θα επαναληφθεί αύριο την ίδια ώρα.

Surprise!!! Conference call just finished a while ago…
Short announcement should be expected shortly…

The conference call held this evening between the Deputy Prime Minister and Minister of Finance, Mr. Evangelos Venizelos, and high representatives of the Troika (European Central Bank, European Commission and International Monetary Fund) a productive and substantive discussion took place. Tomorrow morning, the teams of technical experts already in Athens will further elaborate on some data and the conference call will be repeated tomorrow at the same time.
This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου