Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ελλάδα σε ξένα χέρια - Όλη η περιουσία του δημοσίου, πλην Ακρόπολης, σε Ευρωπαϊκή εταιρεία!


Η προδοσία...Τα ακόλουθα βίντεο είναι απο την ορκωμοσία του προέδρου Παπούλια το 2006 
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pVuKCZSG_SA Επεξεργάζονται άμεση μείωση του χρέους στο 90% του ΑΕΠ
- Σε ευρωπαϊκά χέρια πηγαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου
- "Αυτές οι σκέψεις είναι στη γραμμή που σκεφτόμαστε κι εμείς"
τονίζει ο Σόιμπλε
- Η πίεση των Αμερικανών και η αιφνίδια αλλαγή στάσης των Γερμανών
- Διαβάστε αναλυτικά το Γερμανικό μοντέλο - Συνεχής ενημέρωση από
το NewsIt
Η γνωστή εταιρία συμβούλων Roland Berger επεξεργάστηκε σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας με άμεση μείωση του χρέους και ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπό την εποπτεία της Ε.Ε.
 Σύμφωνα με την εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche (WiWo), το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης 'Treuhand' (Τρόιχαντ), υπό τον έλεγχο της Ευρωζώνης, για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.
 Σε αυτήν θα περιέλθουν οι προς ιδιωτικοποίηση φορείς και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου τα οποία είναι ιδιωτικοποιημένα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι κ.α., αλλά όχι "πολιτιστικά αγαθά".
“Πωλούνται”τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και η ΓΑΔΑ!
Η εταιρία Roland Berger υπολογίζει την αξία τους στα 125 δις ευρώ. Προτείναι να διατεθούν τα 60 δις για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και το υπόλοιπο να αναλάβει ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης EFSF. Με τον τρόπο αυτό το χρέος της Ελλάδας "θα μειώνονταν από το 145% στο 90% του ΑΕΠ", δήλωσε στη WiWo, ο διευθυντής της Roland Berger, Μάρτιν Βίτι.
Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Wiwo ισχυρίζεται ότι το σχέδιο είναι εν γνώσει του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος είπε ότι "αυτές οι σκέψεις είναι στη γραμμή που σκεφτόμαστε κι εμείς".

“Πωλούνται”τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και η ΓΑΔΑ!


Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ημερησία”, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί ο στόχος για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις φέτος. Άλλωστε, βάσει του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το Σεπτέμβριο έπρεπε ήδη να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του κράτους έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις. Οι αντιδράσεις και οι αντιστάσεις όμως μέσα στο κυβερνώντος κόμμα ύψωσαν φραγμό στις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων.
Τώρα, με την τρόικα να έχει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες. Έτσι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας “Ημερησία”, προωθείται η άμεση πρόσληψη συμβούλων για την αποκρατικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων, με την ΔΕΗ να συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό κατάλογο.
Παράλληλα θα “τρέξουν” και οι διαδικασίες για την πώληση ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο και έχουν καθαρούς τίτλους ιδιοκτησίας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα κτίρια του υπουργείου Εξωτερικών στην Βασ. Σοφίας και του Εξωτερικών στο Σύνταγμα όπως και το πρώην ξενοδοχείο “Αστήρ” με την μέθοδο Sale & Lease back.
Επίσης άμεσα αναμένεται απόφαση της Διυπουργικής για την πρόσληψη συμβούλων αποκρατικοποίησης για τα λιμάνια, τα περιφερειακά αεροδρόμια, τις εταιρείες ύδρευσης, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ, το Καζίνο Πάρνηθας και τη ΔΕΗ.
Στις 16 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι αποφάσεις για τη μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, δηλαδή στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) η κυριότητα σε 35 ακίνητα τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο. Μεταξύ αυτών είναι και τα κτίρια των δύο υπουργείων που προαναφέραμε καθώς και άλλα κτίρια του υπουργείων Εξωτερικών, το κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Τύπου και της ΕΛ.ΣΤΑΤ, το κτίριο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το κτίριο της ΓΑΔΑ στην λεωφόρο Αλεξάνδρας και το εκθεσιακό κέντρο της Helexpo στο Μαρούσι. Επίσης περιλαμβάνονται πολλά ακίνητα στα οποία στεγάζονται εφορίες οι οποίες πλέον θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.
Αναλυτικά ο κατάλογος με τα κτίρια: ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου