Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Απεργοί Χαλυβουργίας: Να θεριέψει το νέο κύμα αλληλεγγύης

Με την ασπίδα της ταξικής αλληλεγγύης να έχει «αγκαλιάσει» το σκληρό και ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών του Ασπροπύργου, δόθηκε και χτες η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας στην πύλη του εργοστασίου.Οι χαλυβουργοί, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους από δεκάδες κλάδους αντιμετώπισαν και χτες αποφασιστικά τον απεργοσπαστικό μηχανισμό και τους διευθυντές που εδώ και μέρες στέλνει η εργοδοσία να μοιράζουν εκβιασμούς και απειλές με στόχο να σπάσει η απεργία. Οι προκλήσεις της εργοδοσίας και των ανθρώπων της όλων των τελευταίων ημερών πήραν απάντηση από το σωματείο, το οποίο εκτός από την έφεση που κατέθεσε χτες κατά της απόφασης του δικαστηρίου που έκρινε την απεργία της 31 Οκτώβρη παράνομη για τυπικούς λόγους, εξέδωσε ανακοίνωση. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Tο ΔΣ του σωματείου καταγγέλλει για άλλη μία φορά την εργοδοσία, η οποία αρνείται να συζητήσει για τα αιτήματα της απεργίας μας.

Αντί να καθίσει και να συζητήσει με το σωματείο, προσπαθεί με τα δικαστήρια, τους εισαγγελείς, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς να φοβίσει και να τρομοκρατήσει τους απεργούς Χαλυβουργούς.

Για άλλη μία φορά λέμε στην εργοδοσία και σε όσους στηρίζουν τα σχέδιά της, ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει. Ηδη από την ώρα που η ταξική Δικαιοσύνη έκρινε τυπικά παράνομη την απεργία, εκατοντάδες οργανώσεις, συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, μαζικοί φορείς της γειτονιάς στέκονται στο πλευρό μας και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους. Δημιουργείται ένα νέο κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης από όλο τον κόσμο.

Η απεργία μας περιφρουρείται από τους ηρωικούς χαλυβουργούς και απ’ όλους τους εργαζόμενους. Τους ευχαριστούμε άλλη μία φορά, γι’ αυτό και δηλώνουμε ότι θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης τους.

Κανένα χέρι βοηθείας στον Μάνεση

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους λίγους συναδέλφους μας που τους αξιοποιεί ο Μάνεσης με το μηχανισμό του ενάντια στην απεργία και τους λέμε: Η απεργία γίνεται για να έχουμε δικαίωμα όλοι οι Χαλυβουργοί στην εργασία, για να επαναπροσληφθούν οι 119 απολυμένοι συνάδελφοί μας, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της ΣΣΕ.

Για να μην περάσει το σχέδιο του Μάνεση για 180 απολύσεις, όπου μέσα σε αυτές τις συνθήκες που απομένουν για να συμπληρωθούν οι 180 μπορεί να είναι και ορισμένοι από εσάς. Η θέση σας είναι εδώ, μαζί με τους απεργούς Χαλυβουργούς.

Μην επιτρέπετε να σας αξιοποιεί ο Μάνεσης για να υλοποιήσει τα σχέδιά του, ως πρόσχημα για να χτυπήσει την απεργία μας με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Θα είναι κρίμα ένας τέτοιος ηρωικός αγώνας να χτυπηθεί από τα ΜΑΤ με τη συμβολή τη δική σας. Ξέρουμε ότι ορισμένοι κάτι τέτοιο δεν θα το θέλατε, γι’ αυτό για άλλη μία φορά σας καλούμε να συμπαραταχθείτε μαζί μας. Ολοι μαζί θα αναγκάσουμε πιο γρήγορα τον Μάνεση να υλοποιήσει τα αιτήματά μας. Μην του δίνετε χέρι βοήθειας τώρα που είναι στριμωγμένος.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους να μην τολμήσουν να χρησιμοποιήσουν βία ενάντια στο δίκαιο και ηρωικό αγώνα μας. Θα μας βρουν απέναντί τους, ενωμένους και όλη την εργατική τάξη μαζί μας. Τώρα πιο δυνατά, τώρα πιο αποφασιστικά όλοι μαζί συνεχίζουμε».

Αμείωτα μηνύματα
Την ίδια στιγμή, ο αγώνας των χαλυβουργών πλημμύρισε και χτες από μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης και καταδίκης της πρόσφατης απόφασης του δικαστηρίου και ειδικότερα από: Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, Σωματείο Τραγουδιστών Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, επίσης Eργατικό Κέντρο, ΕΛΜΕ, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Τέλος, ψήφισμα αλληλεγγύης απέστειλε το Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας.

Στο χώρο της περιφρούρησης βρέθηκαν χτες και φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας που μαζί με καθηγητές τους έκαναν εκπαιδευτική εκδρομή σε επιχειρήσεις και θεώρησαν χρέος να σταματήσουν και να μιλήσουν με τους απεργούς χαλυβουργούς για τον αγώνα που δίνουν.

ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου