Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Φτιάχνουν δρόμους με λεφτά του λαού και τους παραδίνουν στους μεγαλοεργολάβους- Χρωστούν στη ΔΕΗ 700.000 ευρώ!

Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα το παραπάνω έγγραφο. Τι λέει αυτό το έγγραφο;  Η Δημόσια Επιχείρηση ΕΥΔΕ – Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ που έχει αναλάβει να κατασκευάσει το έργο «Κατασκευή Παράκαμψης Αρχαίας Ολυμπίας – Λιναριά της Εθνικής Οδού Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας» έχει ανεξόφλητες όφειλες 4 χρόνων (03/12/2008 έως 14/03/2012) τον λογαριασμό ρεύματος στην ΔΕΗ αξίας
707.847,14 €.
Το Δημόσιο, με τα λεφτά του ελληνικού λαού, έχει αναλάβει να κατασκευάσει τα "δύσκολα" και πιό κοστοβόρα κομμάτια των δρόμων.
Στη συνέχεια τα παραδίδει, "κανονικά και με το νόμο", στους μεγαλοεργολάβους για εκμετάλλευση. Αφού τους έχει , πρώτα, αλαφρώσει από τα υψηλότερου κόστους τμήματα των δρόμων.
Από την άλλη, η ΔΕΗ, κοινωφελής κατά τα άλλα δημόσια επιχείρηση, ενώ κόβει σε 350.000 νοικοκυριά το ρεύμα (περίπου 1.250.000 συμπολίτες μας) επιτρέπει σε μεγάλες επχειρήσεις, όπως η παραπάνω, να χρωστούν 707.847 ευρω, και κανείς δεν διανοείται να κόψει το ρεύμα τους.
Ας μην ξεχνάμε και τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, που με χρέος, για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, δεν διανοήθηκε κανείς να τους κόψει το ρεύμα. Την στιγμή μάλιστα που η ΝΔ εισπράτει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από κρατικές επιχορ
γήσεις που βγαίνουν από το αίμα και τον ιδρώτα του λαού.
Η Ευγενία, από τα Μελίσσια, με τα 5 παιδιά, εκ των οποίων το ένα κάνει χρήση ινσουλίνης, έμειναν τιμωρημένοι από τη ΔΕΗ, 3.5 χρόνια χωρίς ρεύμα για ένα χρέος 3.000 ευρώ. Και έπρεπε να έρθει το Κίνημα Δεν Πληρώνω που με τις ενέργειες του οδήγησε σε επανασύνδεση του ρεύματος.
Είναι η οικογένεια το Σπύρου από το Μενίδι, με την καρκινοπαθή γυναίκα, με μεταστάσεις σε οστά και πνεύμονα και το ανήλικο αγόρι, που ζει 2,5 χρόνια χωρίς ρεύμα.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Στους μεγαλοεργολάβους, στου μυτηλιναίους, στα κομματικά γραφεία της εξουσίας, άφθον τζάμπα ρεύμα... Στο λαό εξάντληση όλης της σκληρότητας ενός άδικου συστήματος εκμετάλλευσης ανθρώπινω ζωών.
Θα τους το επιτρέψουμε;
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω αντιτάσσει την πολιτική του δράση και υψώνει, σανκομμάτι του λαού, ένα μεγάλο τείχος αντίστασης σε αυτούς που θέλουν να μας στερήσουν από τα βασικά κοινωνικά αγαθά και την αξιοπρέπεια μας.
Μόνη λύση η ανατροπή τους και η οικοδόμηση μιας κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, υλικές και πνευματικές.
Αν κάποιος ιδιοκτήτης σπιτιού δεν έχει τα χρήματα να πληρώσει το ρεύμα του, αμέσως η ΔΕΗ του κόβει το ρεύμα και τον αφήνει να παγώσει και να μην έχει ούτε το βασικό κοινωνικό προνόμιο του ρεύματος να χρησιμοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου