Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Error 404 Democracy not found: Επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές της ΑΡΕΝ για ένα πανό

Βίαιη, απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές που διαμαρτύρονταν ειρηνικά έξω από το γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας για την τραγωδία στο φαρμακονήσι - Προσήχθησαν 46 φοιτητές και ένας εργαζόμενος, που είχε βγει από διπλανό μαγαζί, να δει τι γίνεται (!) 
14:55 Ενδεχομένως να συλληφθεί ένας εκ των προσαχθέντων για «αντίσταση κατά της αρχής». Εν μέσω συνθημάτων βγαίνουν σιγά - σιγά οι υπόλοιποι προσαχθέντες από τη ΓΑΔΑ. Υπάρχει ένας χτυπημένος ο οποίος ζητά ιατροδικαστή αλλα αρνούνται να τον φέρουν.
14:33 Αρκετός ο συγκεντρωμένος κόσμος σε ένδειξη συμπαράστασης στους προσαχθέντες έξω από τη ΓΑΔΑ.
Media preview

14:25 Ένα ακόμα βίντεο από την καταστολή των φοιτητών, αλλά και των φωτορεπόρτερ.
13:42 Απίθανα πράγματα συμβαίνουν με ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ: Μεταξύ των προσαχθέντων φοιτητών, βρίσκεται και εργαζόμενος σε φωτογραφείο που στεγάζεται απέναντι από το γραφείο του υπουργού και ο οποίος είχε βγει στο δρόμο για να δει τι συμβαίνει.
13:11 Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Καραγιαννίδη, ο οποίος ήταν παρών στην πρωινή διαμαρτυρία των φοιτητών: "Αυτή η αστυνομία θυμίζει εποχές επταετίας. Δεν είναι δημοκρατία αυτό το πράγμα".
13:06 Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την απρόκλητη επίθεση: «Θα βρισκόμαστε στους δρόμους μέχρι να τους ρίξουμε».
12:34 Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι άνδρες της πρώτης διμοιρίας ΔΙ.ΑΣ που έφτασε στο σημείο και ήταν αυτή που προχώρησε στη βίαιη καταστολή των φοιτητών, στο πίσω μέρος του κράνους τους είχαν ένα φίδι πάνω σε ελληνική σημαία, σύμβολο που δεν υπήρχε σε καμία άλλη διμοιρία. Γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, ειδικά όταν είναι γνωστή η σχέση της Χρυσής Αυγής με αστυνομικούς των σωμάτων καταστολής.
Media preview
12:10 Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται οι προσαχθέντες φοιτητές, ενώ κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο σε ένδειξη συμπαράστασης. Παρόντες/ούσες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Μαρία Μπόλαρη, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Τσουκαλάς και Βασιλική Κατριβάνου.
------------------
Βίντεο και φωτογραφίες του Άγγελου Καλοδούκα από τα γεγονότα
------------------
Τα γεγονότα νωρίτερα
Εκτός από τους φοιτητές, χτυπήθηκαν φωτογράφοι, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Καραγιαννίδης και ο δήμαρχος Κομοτηνής. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις διαμαρτυρίες ακόμα και των καταστηματαρχών της περιοχής, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.
Media preview
Η διαμαρτυρία γινόταν έξω από το γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, Ζωοδόχου Πηγής και Ακαδημίας από περίπου 60 φοιτητές, οι οποίοι αφού ανάρτησαν πανό, διαμαρτύρονταν με συνθήματα για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και την ελληνική μεταναστευτική πολιτική.
"Ράμπο με γυαλιά ηλίου και δίχως διακριτικά", οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ, σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Καραγιαννίδη. "Θα σε γαμ...με αν τραβήξεις φωτογραφίες", είπαν οι αστυνομικοί στο φωτορεπόρτερ του Left.gr, Άγγελο Καλοδούκα! Η Ομάδα Δέλτα δεν είχε διακριτικά, σημείωσε και ο Κ. Μαρματάκης από το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι φοιτητές έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, ενώ υπάρχει και κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης αυτήν την στιγμή έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης.
------------------------------------------
Ο Κώστας Μαρματάκης απο το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει στο Κόκκινο την στιγμή της επίθεσης κατά συγκέντρωσης της ΑΡΕΝ έξω απο το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας στο κέντρο της Αθήνας.
------------------------------------------
Ιδού οι "τρομερή δολιοφθορά" των φοιτητών, που οδήγησε αρχικά στον ξυλοδαρμό και έπειτα στην προσαγωγή τους στη ΓΑΔΑ από τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ
------------------------------------------
Φωτογραφίες από τα γεγονότα
Media preview
Media preview
Media preview
Media preview
Media preview
Media preview
Media preview
Media preview

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου