Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Π. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 10.00Π.Μ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!  4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 23/1 ΕΚΑ: «ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ FORTHNET – NOVA ΕΤΕΡ: ΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥΣ PEPPER ΚΑΙ 88,6 Δυναμικό μήνυμα αντίστασης κατά του κλιμακούμενου κυβερνητικού αυταρχισμού έστειλαν το απόγευμα της Τετάρτης εργατικά σωματεία και λαϊκοί φορείς, καθώς ολοκληρώθηκαν η μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και η πορεία προς τη Βουλή.

Κεντρικό σύνθημα της σημερινής κινητοποίησης, η οποία ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, ήταν «Κάτω τα χέρια από τις εργατικές και λαϊκές ελευθερίες». Το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή απηύθυναν πλήθος δημοκρατικών καιαντιφασιστικών κινήσεων, συνδικάτων,φοιτητικών σύλλογων και λαϊκών φορέων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕκαι η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που συγκρότησαν Επιτροπή Πρωτοβουλίας.

Οι κινητοποίησεις ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και τις απόπειρες τρομοκράτησης των λαϊκών αγώνων θα συνεχιστούν και αύριο Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία δικάζεται ο Παύλος Αντωνόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, για τη συμμετοχή του στην απαγορευμένη από την κυβέρνηση συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 8ης Ιανουαρίου. Το αγωνιστικό ραντεβού δίνεται στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, στις 10 το πρωί της Πέμπτης.


Οι φορείς και οι οργανώσεις, στην ανακοίνωσή τους επεσήμαναν ότι «ο αυταρχισμός της κυβέρνησης συνεχίστηκε και στις 11 Ιανουαρίου με την απαγόρευση συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕκαι των υπό διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων και με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του εκπαιδευτικού και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρη Καλομοίρη».



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ παρευρέθησαν μεταξύ πολλών άλλων, οιΠαν. Λαφαζάνης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγ. Χάγιος δημοτικός σύμβουλος περιφέρειας Αττικής και εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και οι συνταγματολόγοι καθηγητές ΑΕΙ Γ. Κατρούγκαλος και Δ. Καλτσώνης.

Ο Κώστας Μάρκου, εκπρόσωπος της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματατης Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ), ανοίγοντας τη συνέντευξη, τόνισε ότι «το αυταρχικό μαστίγιο τηςσυγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της πανεποπτών ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, που υψώνεται όλο και πιο στυγνά, αποτελεί μια σχεδιασμένη επίδειξη δύναμης που επιχειρεί να καλύψει την αδυναμία μιας αντιδραστικής πολιτικής και ενός συστήματος που βρίσκεται σε βαθιά κρίση και ιστορική παρακμή».

Ο Γρηγόρης Καλομοίρης, εκπρόσωπος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, κάλεσε σε «ανατροπή της πολιτικής της βίας και της καταστολής» εκτιμώντας ότι «η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έχει χάσει την ψυχραιμία της, για αυτό καταφεύγει στο φόβο και τρόμο».«Η σύλληψη και δίκη του Παύλου Αντωνόπουλου –είπε- είναι μήνυμα τρομοκράτησης του λαού και των συνδικάτων, ‘’διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις’’, που δεν θα περάσει».

Τόνισαν επίσης ότι απαιτούν από την κυβέρνηση να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της δίκηςκατά του Π. Αντωνόπουλου, η απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από την αυριανή συγκέντρωση καθώς και των μεταμφιεσμένων σε διαδηλωτές οργάνων της κρατικής ασφάλειας με σκοπό την πρόκληση τεχνητών επεισοδίων ως πρόσχημα για αστυνομική επέμβαση.

Επίσης, υπάρχει κάλεσμα, στη σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, για συμμετοχή την Πέμπτη 23/1 στη συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιείται στις 12:30 μμ στο Υπουργείο Υγείας.

Ταυτόχρονα, η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει και για τους δυο λόγους 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας από τις 10:00 πμ μέχρι τις 2:00 μμ προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.

ΕΚΑ: «ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ FORTHNET – NOVA

Την παράνομη και καταχρηστική απόλυση μέλους του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed από τη διοίκηση της Forthnet – Nova καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

Η ανακοίνωση του ΕΚΑ κάνει λόγο για «ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη» σε μια προσπάθεια της επιχείρησης να αποδυναμώσει και να εκφοβίσει τους εργαζομένους που αντιστέκονται και αγωνίζονται, αναφορικά με την απόλυση του εργαζομένου Ηλία Αζαμπί.

Όπως σημειώνεται, τα μέλη των ΔΣ των Σωματείων, βάσει του νόμου 1264/82, απαγορεύεται να απολυθούν όσο διαρκεί η θητεία τους εκτός και αν έχουν προβεί σε συγκεκριμένες «παραβάσεις» που περιγράφονται στο νόμο.

Το ΕΚΑ καταγγέλλει ότι η Forthnet-NOVA κατασκεύασε κατηγορίες για να δικαιολογήσει την απόλυση του Ηλία Αζαμπί και επιπλέον ότι η διοίκηση της εταιρείας αρνείται να του καταβάλλει αποζημίωση απόλυσης, φέροντας ως επιχείρημα ότι εξώθησε την εταιρία να τον απολύσει.

«Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απαιτεί την ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί και δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του στον αγώνα του για επαναπρόσληψη» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΤΕΡ: ΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥΣ PEPPER ΚΑΙ 88,6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ EΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

Μετά την άρνηση της εργοδοσίας των ραδιοσταθμών Pepper και 88.6 να παραστούν στο δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕΡ κηρύσσει για την Τριτη 21/01/2014 από τις 06:00 έως τις 06:00 της Τετάρτης 22/01/2014 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με αίτημα την επαναπρόσληψη των δυο συναδέλφων μας που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με όρους κατώτερους των συλλογικών μας ρυθμίσεων και απελύθησαν. Η ΕΤΕΡ με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο στηρίζει όλους τους συναδέλφους που υπερασπίζονται τη συλλογική σύμβαση εργασίας μας και αντιδρούν στα μνημόνια των εργοδοτών και της κυβέρνησης

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΕΤΑΑ(ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ), ΜΑΡΝΗ 24, ΠΕΜΠΤΗ 23/1/14, 3.00ΜΜ

Με το Νόμο 4172/2013 Κυβέρνηση και Τρόικα θεσμοθέτησαν τη δημιουργία του ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), ενός μηχανισμού εξόντωσης των Ταμείων και των Ασφαλισμένων. Στο νόμο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το ΚΕΑΟ θα αναλάβει «…την έκδοση παραγγελιών κατασχέσεων, τη διενέργεια πλειστηριασμών και την εγγραφή υποθηκών σε περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών…», όπως επίσης ότι θα «…δεσμεύονται στο σύνολο τους οι τραπεζικοί και επενδυτικοί λογαριασμοί…» και επιπλέον ότι «…θα κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες προσωποκράτησης…».
Με το Νόμο 4172/2013 διώκονται όσοι ασφαλίζονται με την ιδιότητα και όχι με την εργασία τους (μηχανικοί, νομικοί), αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, απλήρωτοι μισθωτοί, όσοι σωρεύουν ασφαλιστικές οφειλές λόγω αδυναμίας, ανεργίας, φτώχειας, αναδουλειάς.
Στο ΔΣ του ΕΤΑΑ κρίνεται τώρα η εφαρμογή του Νόμου, κρίνεται εάν ο μισθός, το σπίτι και κάθε περιουσιακό στοιχείο θα κατασχεθεί άμεσα, για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές πάνω από 5.000 €.

Οι μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι καλούν στην αντίστοιχη συγκέντρωση αναφέροντας στις σχετικές ανακοινώσεις ότι :
" Η συμμετοχή σου στην κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ είναι απαραίτητη και μπορεί να αποτρέψει την αποστολή των στοιχείων οφειλών προς το ΚΕΑΟ" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου