Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 22/1 ΣΤΙΣ 6.00Μ.Μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ & 23/1 ΣΤΙΣ 10.00Π.Μ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ 4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 23/1 ΕΚΑ: «ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ FORTHNET – NOVA ΕΤΕΡ: ΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥΣ PEPPER ΚΑΙ 88,6
Μεγάλη διαδήλωση οργανώνουν σήμερα Τετάρτη (22/1) στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, φορείς και οργανώσεις εργαζομένων για να καταγγείλουν τον κλιμακούμενο αυταρχισμό και ειδικότερα την απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχε προκηρυχθεί για τις 8/1/2014 κατά της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας, καθώς και «την αναίτια σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, γιατί συμμετείχε σε συγκέντρωση».

Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης συνεχίστηκε και στις 11 Ιανουαρίου με την απαγόρευση συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ και των υπό διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων και με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του εκπαιδευτικού και μέλους της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Γρηγόρη Καλομοίρη.Οι φορείς και οι οργανώσεις επισημαίνουν ότι «ο αυταρχισμός της κυβέρνησης συνεχίστηκε και στις 11 Ιανουαρίου με την απαγόρευση συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ και των υπό διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων και με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του εκπαιδευτικού και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρη Καλομοίρη».

Την Πέμπτη (23/1), οι ίδιοι φορείς και οργανώσεις, με αιχμή την ΑΔΕΔΥ, καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις 10:00 το πρωί, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων(κτήριο 7) όπου και θα γίνει η δίκη του Π. Αντωνόπουλου,για να απαιτηθεί η αθώωση του..

Επίσης, υπάρχει κάλεσμα, στη σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, για συμμετοχή την Πέμπτη 23/1 στη συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιείται στις 12:30 μμ στο Υπουργείο Υγείας.Ταυτόχρονα, η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει και για τους δυο λόγους 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας από τις 10:00 πμ μέχρι τις 2:00 μμ προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.



ΕΚΑ: «ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ FORTHNET – NOVA

Την παράνομη και καταχρηστική απόλυση μέλους του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed από τη διοίκηση της Forthnet – Nova καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

Η ανακοίνωση του ΕΚΑ κάνει λόγο για «ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη» σε μια προσπάθεια της επιχείρησης να αποδυναμώσει και να εκφοβίσει τους εργαζομένους που αντιστέκονται και αγωνίζονται, αναφορικά με την απόλυση του εργαζομένου Ηλία Αζαμπί.

Όπως σημειώνεται, τα μέλη των ΔΣ των Σωματείων, βάσει του νόμου 1264/82, απαγορεύεται να απολυθούν όσο διαρκεί η θητεία τους εκτός και αν έχουν προβεί σε συγκεκριμένες «παραβάσεις» που περιγράφονται στο νόμο.

Το ΕΚΑ καταγγέλλει ότι η Forthnet-NOVA κατασκεύασε κατηγορίες για να δικαιολογήσει την απόλυση του Ηλία Αζαμπί και επιπλέον ότι η διοίκηση της εταιρείας αρνείται να του καταβάλλει αποζημίωση απόλυσης, φέροντας ως επιχείρημα ότι εξώθησε την εταιρία να τον απολύσει.

«Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απαιτεί την ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί και δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του στον αγώνα του για επαναπρόσληψη» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΤΕΡ: ΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥΣ PEPPER ΚΑΙ 88,6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ EΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

Μετά την άρνηση της εργοδοσίας των ραδιοσταθμών Pepper και 88.6 να παραστούν στο δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕΡ κηρύσσει για σήμεραΤριτη 21/01/2014 από τις 06:00 έως τις 06:00 της Τετάρτης 22/01/2014 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με αίτημα την επαναπρόσληψη των δυο συναδέλφων μας που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με όρους κατώτερους των συλλογικών μας ρυθμίσεων και απελύθησαν. Η ΕΤΕΡ με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο στηρίζει όλους τους συναδέλφους που υπερασπίζονται τη συλλογική σύμβαση εργασίας μας και αντιδρούν στα μνημόνια των εργοδοτών και της κυβέρνησης

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/1 ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας , πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη, στη 1 το μεσημέρι, εκπαιδευτικοί και γονείς, απαιτώντας να καλυφθούν τώρα τα τεράστια κενά στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής. Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση, ο Σύλλογος «Σωκράτης» κήρυξε για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας. Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν επίσης οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανατολικής Αττικής «Κ. Σωτηρίου» και «Αλ. Δελμούζος» καθώς και ενώσεις και σύλλογοι γονέων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου