Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Βούτσης σε Γερμανό ΥΠΕΞ μέσα στη βουλή: Το χρέος προέρχεται απο άχρηστους εξοπλισμούς και μίζες Γερμανίας.

Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους το οποίο "προέρχεται απο άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα με ύποπτες συναλλαγές και μίζες που δόθηκαν απο πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και η δικής σας", ζήτησε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης απο τον Γερμανό ΥΠΕΞ, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ. Στην άτυπη συνεδρίασης της επιτροπής ελληνογερμανικής φιλίας της Βουλής, στην οποία συμμετείχε ο κ. Στάινμαγιερ, ο κ. Βούτησς πρόσθεσε ακόμη ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι άσχημη καθώς «βρισκόμαστε στα όρια ανθρωπιστικής καταστροφής και είναι παράλογο να εξαγνίζετε μια παράλογη συνταγή όταν οι μεταρρυθμίσεις μυρίζουν αίμα».
Ο κ. Στάινμαγερ απέφυγε να απαντήσει για τις άνομες διαδρομές χρήματος που σχετίζονται με τα εξοπλιστικά, αλλά επέμεινε στην υφιστάμενη δημοσιονομική πολιτική, απορρίπτοντας πιθανή χαλάρωση των μέτρων.
«Αν η Ελλάδα διαγράψει το δρόμο που ακολουθεί και πάει πίσω στο δρόμο του δανεισμού δεν θα την ωφελήσει. Αξίζει τον κόπο να ακολουθήσετε το δρόμο αυτό και είναι βέβαιο ότι σύντομα θα δρέψετε τους καρπούς» είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι οι απλές λύσεις δεν είναι βιώσιμες και «πρέπει να συνεχίσετε αυτό το δρόμο και να πάτε μέχρι τέλους για να φτάσετε στην ανάπτυξη», πρόσθεσε.
http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου