Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ναυπηγείο Νεωρίου: Αφού χάρισαν τα χρέη του Ταβουλάρη, ούτε λέξη για την πληρωμή των εργαζομένων

«Το τι θα κάνετε με την εργοδοσία είναι δική σας δουλειά» είπε προς τους εργαζόμενους ο Διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος αποδεικνύοντας ότι η (ν)τροπολογία δεν είχε μέλημα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα αλλά να εξυπηρετηθεί ο πρώην διευθυντής της Πολιτικής Άνοιξης. Το σχετικό ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα koinignomi.gr: Το ναυπηγείο του Νεωρίου επισκέφθηκε χθες ο Διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, προκειμένου να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους και να δώσει την κυβερνητική εκδοχή σχετικά με την πρόσφατη σκανδαλώδη τροπολογία (διαβάστε αναλυτικά), και πως αυτή σχετίζεται με τη διασφάλιση για την καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων.

Αφήνοντας αμέτοχη την διοίκηση που με τους χειρισμούς σε οριακό σημείο τόσο το ναυπηγείο όσο και τους εργαζόμενους, μίλησε για απόλυτη ισορρόπηση της κατάστασης, συμπληρώνοντας ότι «αυτό είναι ένα κεφάλαιο και πρέπει να διατηρηθεί και για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει το ναυπηγείο ανταγωνιστικό. Σε πρώτο στάδιο θα πρέπει να φύγει από πάνω σας το κλίμα της απαισιοδοξίας και της αντιπαλότητας που έχει δημιουργηθεί».

Ευχολόγια και αντιρρήσεις

Από την πλευρά των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου, Μάρκος Βουτσίνος, επιβεβαίωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσε το ναυπηγείο αφορούσε στο ΙΚΑ, όμως τα προβλήματα του ναυπηγείου είναι και η ΔΕΗ και η εφορία «και όλα τα άλλα που τρέχουν», όπως ανέφερε.

Υπεραμύνθηκε της νομοθετικής ρύθμισης, εκφράζοντας την άποψη ότι «με αυτή τη κίνηση το ξεπερνάμε σιγά-σιγά», ενώ υπεραμύνθηκε της διευκόλυνσης που παρείχε η τροπολογία στο ναυπηγείο μέσω συγκεκριμένων προσώπων, λέγοντας ότι «τρεις άνθρωποι μας βοήθησαν, ο Βρούτσης, ο Ρήγας και εσείς ( Σπυρόπουλος)».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκε από τους συνομιλητές εργαζόμενους ότι κατατέθηκαν τροπολογίες και ρυθμίσεις, όμως οι εργαζόμενοι εδώ και πέντε χρόνια παραμένουν απλήρωτοι και η κατάσταση χειροτερεύει.

Εκφράστηκε για ακόμα μία φορά η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την εργοδοσία, με τους εργαζόμενους να αναφέρουν «δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει αυτή η κατάσταση και ότι καλό κάνετε με πρωταρχικό σκοπό να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, όμως δεν εμπιστεύεται κανείς εργαζόμενος ότι θα πάρουμε χρήματα».

Αντί άλλης διασφάλισης ότι και η τελευταία τροπολογία κατατέθηκε με ζητούμενο την αποπληρωμή των εργαζομένων, δόθηκε η απάντηση «το τι θα κάνετε με την εργοδοσία είναι δική σας δουλειά. Είστε αφετηρία οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης για να ξαναγυρίσει σε εποχές ομαλότητας. Ως πολιτεία δώσαμε έναν αέρα, από κει και πέρα τα πράγματα είναι στα χέρια σας. Εμείς δεν μπορούμε να καθορίσουμε το δρόμο που θα προχωρήσετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου