Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ταξιαρχίες Ευρωπαίων πολιτών μάχονται με τους αντιστεκόμενους ενάντια στη Χούντα του Κιέβου

Το ρεπορτάζ που ακολουθεί, παρότι είναι γραμμένο τέλη Αυγούστου, παραμένει επίκαιρο, αφού ο πόλεμος της Ουκρανικής Χούντας της ΕΕ και της Υ/Ε εναντίον των επαναστατημένων περιοχών και των φιλο-Ρώσων ηρωικών αγωνιστών της Ανατολικής Ουκρανίας, όπως στο Donbass, το Lugansk και το Donetsk, καλά κρατεί. Το γεγονός ότι, ουσιαστικά, λαϊκές ταξιαρχίες, πολιτοφυλακές από πολίτες, και μάλιστα Ευρωπαίους, προστρέχουν για τη συνδρομή του αγώνα των αντικαθεστωτικών και ουσιαστικά, αντι-ΕΕ, μαχητών είναι εξαιρετικής σημασίας γεγονός για το λαϊκό κίνημα «από τα κάτω» που χτίζεται ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση και τα όργανα της, και γι’αυτό άλλωστε έχει θαφτεί δεόντως από τα περισσότερα ΜΜΕ. Την ίδια στιγμή η εγκάθετη Χούντα του Κιέβου, που εγκαταστάθηκε μεσυστηματική αιματηρή προβοκάτσια μαζί με το «χρωματιστό» πραξικόπημα της Υ/Ε, βασίζει τις δυνάμεις της (έχοντας και τα ανάλογα μέσα και τις πλάτες του παγκοσμιοποιημένου συστήματος φυσικά…) σε όργανα-δολοφόνους επ’ αμοιβί, δηλαδή αποκτηνωμένους μισθοφόρους
δυτικών ιδιωτικών «εταιριών». [Εμφάσεις δικές μας στο κείμενο]

ΠΗΓΗ: ‘United Continent’: European volunteers fighting Kiev troops in Eastern Ukraine’, RT.com (30.08.2014)
«Ενωμένη Ήπειρος»: Ευρωπαίοι εθελοντές μάχονται τα στρατεύματα του Κιέβου στην Ανατολική Ουκρανία

Ευρωπαίοι εθελοντές ρέουν στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν στον πόλεμο και από τις δύο πλευρές. Ενώ οι δυνάμεις του Κιέβου ενισχύονται με μισθοφόρους από ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες, Ευρωπαίοι έχουν επίσης έρθει με δική τους ελεύθερη βούληση για να υπερασπιστούν την επαναστατημένη περιοχή του Donbass.

Μια από τις τελευταίες ενισχύσεις των στρατεύματων κατά του Κιέβου στην Ανατολική Ουκρανία είναι τέσσερις Γάλλοι πρώην στρατιώτες που έχουν έρθει για να πολεμήσουν, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους.

«Είναι πόλεμος μας. Είναι πόλεμος του καθενός, είναι ο πόλεμος του κάθε Ευρωπαίου,» λέει ο Guillaume, ένας Γάλλος μαχητής στην Ουκρανία υπερασπιζόμενος την περιοχή του Donbass, στην Paula Slier του RT.

Ένας άλλος εθελοντής, ο 25χρονος Nikola, ήταν επαγγελματίας στρατιώτης για 5 χρόνια με τις γαλλικές εκλεκτές δυνάμεις ορεινών καταδρομών. Τώρα χρησιμοποιεί τις δεξιοτήτων του για καλό σκοπό στην Ουκρανία. Μαζί με μια ομάδα άλλων ξένων εθελοντών, εκπαιδεύει τις δυνάμεις κατά του Κιέβου στο αντάρτικο πόλης.

«Πρόκειται για λαϊκές πολιτοφυλακές, δεν είναι μισθοφόροι ή επαγγελματίες στρατιώτες, έτσι χρειάζονται καθοδήγηση,» λέει ο Νικολά στο RT.

«Έχουν πραγματικά το κίνητρο, ενώ ο στρατός του Κιέβου, ο οποία είναι ένα είδος μαριονέτας του ΝΑΤΟ, δεν έχει κανένα απολύτως κίνητρο», δήλωσε ο Νικολά. «Τους είδαμε νωρίτερα. Έχουν κατά πολύ έλλειψη κινήτρων και δεν ξέρουν πραγματικά γιατί και εναντίον ποιανού αγωνίζονται –έτσι αυτό είναι η κύρια δύναμή μας.»

Ο Γάλλος εθελοντής εξήγησε ότι η παρουσία των ευρωπαίων εθελοντών μεταξύ των ανταρτών της Ουκρανίας, που διεξάγουν αυτό που αποκαλούν «μια στρατιωτική επιχείρηση για την προστασία των αμάχων» στα ανατολικά της χώρας, είναι συμβολική.

«Για πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους από τη Δύση, είναι η πρώτη τους φορά που έρχονται να υπερασπιστούν κάτι που θεωρείται από τις δυτικές κυβερνήσεις μια κακή εκστρατεία, ή εκστρατεία των «κακών». Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε ότι οι άνθρωποι στη Δύση διαχωρίζονται από τις κυβερνήσεις τους, και ότι είναι έτοιμοι να έρθουν και να πολεμήσουν και να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν έναν άλλο κόσμο,» δηλώνει ο Νικολά.

Και όλο και περισσότεροι μαχητές από το εξωτερικό εντάσσονται στα στρατεύματα κατά του Κίεβου.

Η Paula Slier διαπίστωσε ότι εθελοντές έρχονται στην πρώτη γραμμή του Ντόνετσκ, όχι μόνο από τη Γαλλία, αλλά και από την Ισπανία, την Πολωνία, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Αλεξέι Mozgovoy, ο διοικητής της ταξιαρχίας «Prizrak» (Φάντασμα) από την Περιφέρεια Lugansk, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο MK.ru ότι στο 1000-άρι τάγμα του υπάρχουν μαχητές από τη Βουλγαρία, τη Σλοβακία και τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη αυτή μια από τις μεγαλυτερες διεθνείς δυνάμεις που αγωνίζονται ενάντια στα στρατεύματα του Κιέβου είναι μια μονάδα εθελοντών από τη Σερβία. Η Μοίρα «Jovan Shevich» φέρεται να αποτελείται από 250 μαχητές και δραστηριοποιείται ενεργά στην Περιφέρεια του Lugansk.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Aleksandr Zakharchenko, αποκάλυψε σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι μέχρι 4.000 Ρώσοι πολίτες, πολλοί από τους οποίους πρώην στρατιωτικοί, ενώθηκαν με τους αντικυβερνητικούς μαχητές κατά τη διάρκεια της καταστολής του Κιέβου στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

«Χωρίς αυτούς, θα ήταν δύσκολο για μας να προχωρήσουμε με τη μάχη μας,” είπε ο Zakharchenko, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή πολλοί από τους Ρώσους πολίτες έχουν ήδη επιστρέψει πίσω στο σπίτι.

Οι τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία, όπου μέχρι και 7.000 Ουκρανοί Στρατιώτες και μονάδες Εθνοφυλακής έχουν παγιδευτεί σε τρεις ξεχωριστές περικυκλώσεις, δίνουν ελπίδα στις δυνάμεις των ανταρτών.

«Πιστεύουμε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν θα είναι σε θέση να αντέξει μέχρι το χειμώνα ή ακόμη και θα πέσει, γιατί κάθε μέρα που περνάει χάνουν χρήματα, χάνουν το κίνητρο, χάνουν ανθρώπινο δυναμικό, χάνουν πυρομαχικά. Έτσι, κάθε μέρα που περνά, γίνονται πιο αδύναμοι, ενώ γινόμαστε πιο δυνατοί,» είπε ο Γάλλος μαχητής Guillaume στο RT.

Η Ευρώπη τώρα βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος: Τι πρέπει να κάνει καθώς όλο και περισσότεροι νέοι άνδρες προσδένονται στη μάχη ενάντια του συμμάχου της;

«Από νομική άποψη, δεν βλέπουμε τι μπορεί να μας κάνει η γαλλική κυβέρνηση, διότι πρώτα απ ‘όλα, εμείς δεν πληρωνόμαστε, οπότε δεν είμαστε μισθοφόροι, δεν είμαστε τρομοκράτες, δεν είμαστε τζιχαντιστές, και φυσικά πρόκειται για μια αποστολή πληροφοριών, είναι μια πολιτική αποστολή, είναι μια αποστολή “ήπιας δύναμης”, δήλωσε στο RT ο Victor Lenfa, διοικητής της γαλλικής ομάδας στην Ουκρανία.

Και η αποστολή αυτή γίνεται ολοένα και ισχυρότερη καθώς μια ταξιαρχία Δυτικών εθελοντών σχηματίζεται, με το όνομα «Ηνωμένη Ήπειρος.»


Ξένοι μισθοφόροι στην υπηρεσία του Κιέβου

Μετά το μπλόκο από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Πέμπτη, της δήλωσης της Ρωσίας να ζητήσει κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Ουκρανία κάτω από ένα εντελώς παιδαριώδες πρόσχημα, ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, είχε έντονη συζήτηση με τους συναδέλφους από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία, οι οποίοι και πάλι κατηγόρησαν τη Ρωσία για μια πλήρους κλίμακας εισβολή καθώς και για έναν μεγάλο αριθμό Ρώσων εθελοντών που αγωνίζονται στην Ουκρανία.

Ο Βιτάλι Τσούρκιν ανταπέδωσε τα πυρά, λέγοντας ότι κανείς δεν προσπάθησε ποτέ να κρύψει την παρουσία Ρώσων εθελοντών, καλώντας την Ουάσιγκτον να αναγνωρίσει την παρουσία αμερικανών συμβούλων στο Κίεβο και γιατί διεξάγουν πόλεμο στην Ουκρανία μισθοφόροι από ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες.

«Ίσως οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας μπορούν να μας πουν, με τι είναι απασχολημένοι δεκάδες αμερικανοί σύμβουλοι στο αρχηγείο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας [στο Κίεβο]; Ας τους αφήσουμε να μας πουν πόσοι Αμερικανοί μισθοφόροι από τις λεγόμενες εταιρίες-«παρόχους ασφάλειας» μάχονται [στην Ουκρανία], χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους;» απαίτησε ο Τσούρκιν, μη ξεχνώντας να αναφερθεί στον εξοπλισμό πρώτης τάξεως “Made in USA” (φτιαγμένο στις ΗΠΑ) που παρατηρήθηκε σε Ουκρανικές μονάδες.

Ακριβώς πριν από ένα μήνα, η ρωσική Rossyiskaya Gazeta καθημερινά παρέθετε τις αναφορές του Igor Strelkov, του πρώην Υπουργού Άμυνας της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι από το τέλος του Ιουλίου, οι πολιτοφυλακές αυτοάμυνας είχαν εξαλείψει έως 330 μισθοφόρους που αντιπροσωπεύουν μια σειρά από ξένες ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες.

Ο Strelkov προσδιόρισε τις απώλειες από την καθεμιά εξ αυτών, λέγοντας ότι η πολωνική ιδιωτική στρατιωτική εταιρία ASBS (Analizy Systemowe Bartlomiej Sienkiewicz) Othago έχασε 139 μισθοφόρους, η Αμερικανική Greystone Ltd, θυγατρική της Vehicle Services Company LLC που ανήκει στην Blackwater / XE / Academi, έχασε 40 μαχητές, ενώ η ίδια η Academi έχασε 125 άτομα προσωπικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου