Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Θανάση Πετράκος για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων

Ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου (Βουλευτή Μεσσηνίας) στην συζήτηση για την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων. Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νομίζω ότι το συμπέρασμα που προκύπτει από αυτή τη συζήτηση είναι ότι ο ελληνικός λαός με τη σημερινή του Βουλή και με την πρωτοβουλία τη δική σας θα συνεχίσει με μεγαλύτερη επιμονή και αποφασιστικότητα την διεκδίκηση των δικαίων του, γιατί δεν χρωστάμε απλά, μας χρωστάνε χωρίς να συμψηφίζουμε. Δεύτερον, θα μου επιτρέψετε να καταθέσω μία πρόταση με την οποία εσείς, ως Πρόεδρος της Επιτροπής, θα μπορείτε να προβείτε σε μια συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Η διακομματική Επιτροπή της Βουλής πρέπει να μεταλαμπαδεύσει την ιστορική μνήμη προς τη νεολαία και κυρίως προς τη μαθητιώσα νεολαία. Άρα, πρέπει να δούμε μια δραστηριότητα σοβαρή προς τη νέα γενιά.

Θα ήθελα να κάνω και δύο επισημάνσεις τελικές, μιας και λέμε ότι με τη σημερινή μας συζήτηση θέλουμε να μας αποδοθεί το δίκαιο που μας ανήκει. Πρέπει λοιπόν να αποδώσουμε και τα δίκαια στις πρωτοβουλίες της Βουλής, γιατί έγιναν ορισμένες -ας μου επιτρέψετε να πω- αδικίες. Ορισμένοι συνάδελφοι με άδικο τρόπο και χωρίς καμία βάση και επιτέθηκαν σε εσάς, αλλά και μερικά οράματα τα υποβάθμισαν.

Πρώτον, θέλω να τονίσω ότι η παρουσία σας στην Προεδρία της Επιτροπής προσδίδει κύρος. Και επιπλέον, η παρουσία όλων των κομμάτων διά των Αντιπροέδρων δείχνει ότι κανένας δεν εξαιρείται από τη Βουλή. Άρα, είναι μία Επιτροπή η οποία έχει υψηλό κύρος για να διεκδικήσει αυτό που μας ανήκει.

Και κάτι τελευταίο: Πρέπει να υπενθυμίσουμε προς όλους ότι η συγκρότηση της διακομματικής Επιτροπής, η οποία γίνεται με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής τριάντα πέντε μέρες μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, συνεχίζει τις προτάσεις οι οποίες έγιναν και τη συγκρότηση της Επιτροπής, η οποία έγινε στην προηγούμενη Βουλή με πρόταση του Μανώλη του Γλέζου και του Αλέξη του Τσίπρα.

Αυτά για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τη δικαιοσύνη μέσα στις εργασίες της Βουλής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου